Giracat, o com descobrir Catalunya sobre una roda.

Un estiu de formació i oci.

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVformar-se aprofitant les vacances, en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Un estiu de formació i oci.

Arriba l’estiu i amb ell les vacances i el temps d’oci. Molts es dedicaran al dolce farniente però d’altres compaginaran les estones d’inactivitat amb les de formació “acadèmica”, avui demostrarem que ambdues coses poden anar unides, podem fer un curs sense moure’ns del sofà, un curs online i el millor de tot de franc.

iTunes U

Els d’Apple van crear ja fa molts anys el que es coneix com iTunes University, però aclarim que per culpa dels noms s’ha creat una mica de confusió entre l’app iTunes U, que serveix per organitzar una classe, gestionar els deures o tasques dels alumnes, posar notes, comunicar-se amb els alumnes, crear el temari i posar-hi el contingut d’una assignatura, vaja tot el necessari per fer una classe amb l’ajuda d’un iPad.

I una cosa ben diferent són els continguts, també coneguts com a iTunes U, que són una gran quantitat de recursos d’aprenentatge, per sobre dels 350.000 arxius d’àudio i vídeo de les principals universitats, museus, i organismes de tot el món.

Per seguir els cursos només cal tenir l’aplicació iTunes en el nostre ordinador i seleccionar iTunes U per entrar a la gran oferta de cursos, és com una botiga d’apps però en lloc d’apps hi trobareu cursos de formació. A l’iPad o l’iPhone necessiteu l’app iTunes U, la que també serveix perquè un professor crei continguts.

Un altre malentès és pensar que són cursos molt avançats i d’alt nivell, especialment quan es veuen la categoria de les universitats que n’ofereixen, però res més lluny de la realitat, també podeu trobar cursos de primària i secundària, per exemple, per anar a l’altre punta, les escoles públiques de Nova Zelanda.

 

Giracat, o com descobrir Catalunya sobre una roda.

Entrevista a Joan Canadell, soci fundador de Giracat, que ens proposa rutes amb monocicles elèctrics

Aquesta setmana Vicent Partal entrevista Joan Canadell, soci fundador de Giracat, una empresa que treballa amb els self–balancing unicycle (SBU), és a dir, monocicles elèctrics. És l’última moda en transport personal, inspirat en els segway, però més lleugers i fàcils de transportar. Tècnicament, aquest giny consta d’uns sensors de verticalitat, uns motors que corregeixen l’equilibri i una bateria amb autonomia de quaranta quilòmetres. I quin paper hi fa Giracat? Doncs aquesta empresa catalana s’ha endut els monocicles de l’àmbit urbà i ens proposa de fer-hi rutes rurals. Per difícil que sembli, els SBU poden transitar per camins, pistes de trial i tots els pendents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *