Equinox: la ràdio francesa que escriu en català.

Qui som, d’on venim, a on anem?

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTV: la resposta d’Internet a les grans preguntes de la humanitat: qui som, d’on venim, a on anem?, en versió vídeo i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
ATENCIÓ, aquesta temporada, els diumenges a les 19h a ElPuntAvuiTV

Qui som, d’on venim, a on anem?.

Avui farem honor al nom del programa, “Joan Jofra t’ho resol”, i resoldrem, internàuticament,  les tres preguntes que els homes sempre s’han fet: qui som, d’on venim, a on anem?

I les resoldrem explicant les comunitats que s’han creat a Internet per donar sentit a la nostra vida i que tots vosaltres hauríeu de conèixer i, fins i tot, de venerar.

Abans de començar deixeu-me agrair la inspiració per aquest tema que em va donar un genial article de l’Empar Moliner, el 20 d’octubre al diari Ara que es deia ‘La solució definitiva per a la independència!’

Som-hi

Qui som?

Per fer-ho ras i curt, som els seguidors del Monstre d’Espaguetis Volador, en versió anglesa: ‘Flying Spaghetti Monster’, el Déu de l’Església del Pastafarisme, una abreviació de pasta i Rastafari.

Aquesta església, creada el 2005 per Bobby Henderson tenia com a objectiu, en el seu origen, protestar contra la decisió del Consell d’Educació de Kansas de permetre l’ensenyament del disseny intel·ligent o creacionisme. El 2007 es va revocar el permís per ensenyar el creacionisme.

Henderson va argumentar que les seves creences, a on defensava que el suprem creador de l’univers, un monstre amb forma d’espaguetis amb mandonguilles i un apèndix en forma de fideu o noodle, va canviant els resultats científics de les proves de Carboni 14 per despistar a la comunitat científica i argumentava que les seves creences tenien tanta base científica, o potser més, que les dels creacionistes.

L’únic dogma permès a l’església és la negació de tots els dogmes. El pastafarisme està reconegut com a religió als Països Baixos i Nova Zelanda, a on els seus representants estan autoritzats a fer casaments (el primer es va fer el 16 d’abril del 2016)

Llegeix la resta d’aquest article …

Equinox: la ràdio francesa que escriu en català.

Vicent Partal conversa amb Ylenia Farulla, coordinadora editorial d’Equinox, un mitjà català amb mirada francesa

Al programa d’avui Vicent Partal conversa amb Ylenia Farulla, coordinadora editorial d’Equinox, una ràdio que fa cinc anys que es va atrevir a emetre en francès des de Barcelona. Aquest projecte és pensat per seguir l’actualitat catalana, sempre adreçada als francesos i francoparlants que viuen ací. Ara, l’aventura ha anat un pas més enllà i aquest grup de periodistes ha obert una web. Això sí, han optat per fer-ho en català. Volen ser i són un magazín que explica la cultura, la vida i les històries de la gent de Catalunya amb els ulls d’un francès. D’aquí en ve el nom, Equinox –’equinocci’–, perquè intenta ser un mitjà d’essència mig catalana mig francesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *