Petits grans problemes de ferralla (2)

Fa un parell de setmanes vaig començar els petits grans problemes i l’actualitat del robatori de més 400 milions de comptes d’AdultFirendFinder es va posar pel mig, avui tornem, però abans explicar-vos el que em va passar quan vaig anar a enviar el mail que cada setmana envio als subscriptors per tenir-los al dia del contingut del programa i els links.
Per enviar el mail faig servir Mailchimp, el millor servei d’enviament de mails, que té un sistema robòtic anomenat Omnivore, per detectar abusos i que em va bloquejar el mail pensant que estava fent promoció de llocs pornogràfics. Després d’explicar-los que s’havien equivocat i dos dies després, vaig rebre les rectificacions d’un humà:
‘Taking a look at the account we can see that Omnivore, MailChimp’s Abuse Prevention System, detected content or activity that may have indicated that harmful information was to be sent through our service. However, after a careful review process, we can see that the account is fine and has been reinstated for sending. Please review the article below to learn more about our detection practices:
 
We appreciate your patience during our human review.’
Qui es pensi que aviat arribaran els robots que s’ho repensi, els tenim aquí, i ara, després de la batalleta, anem als problemes.
El meu portàtil s’escalfa molt
Els portàtils s’escalfen molt, de fet algunes vegades he vist recomanacions de no posar-los a la falda, recordeu que en anglès es diu ‘laptops’, sobre la falda) perquè poden perjudicar la reproducció amb la disminució d’espermatozoides, sense bromes, aquest article del ‘medicalnewstoday’ recollit també a Reuters ho explica i recomana un màxim de 28 minuts amb el ‘laptop’ sobre el ‘lap’. Fins i tot hi ha a la venda artefactes especials per refredar els portàtils quan els tenim a sobre una taula, per refredar-los i per facilitar la circulació d’aire per sota, normalment connectades al port USB per alimentar els ventiladors que refrigeren, en trobareu centenars, us deixo un parell de ben cridaneres, la de Tacens, per 9,37 €
d8788ab3-4cef-48b4-89b9-3c0d27284987
i la Topmate per 14,99 €, qualsevol de les dues a un preu força acceptable si amb això no perjudiqueu la qualitat del vostre esperma 🙂
0b928a8d-d246-407c-8798-a5e01081b603
Ara, arriba un moment que la temperatura del portàtil és insuportable i de vegades sembla que surt una mica de fum i tot, i, normalment, és degut al fet que té obstruïts els conductes de refrigeració i els ventiladors interns no done l’abast, de fet estan sempre girant perquè el detector de temperatura els posa en marxa sense parar per intentar abaixar-la.
Els portàtils són equips que van amunt i avall per tot arreu i recullen gran quantitat de brutícia que es va concentrant a l’entrada dels forats de ventilació de l’ordinador que ja són prou petits i eviten que entri l’aire, cada cert temps hauríeu de netejar aquests forats, per saber on són consulteu el manual del vostre ordinador (si no el guardeu segur que el trobareu fent servir una mica el senyor Google) i, amb l’aspirador, traieu tota aquesta brutícia, veureu com la temperatura baixa considerablement.
El meu ordinador fa molt soroll, més que l’habitual
Això ho podem dir dels ordinadors de sobretaula i els portàtils, perquè poden ser els ventiladors, bruts o gastats, molt de temps girant fan que els rodaments s’acabin gastant i la millor solució és canviar-los, requereix ser una mica manetes si parlem d’un portàtil, però és molt senzill si es tracta d’un ordinador de sobretaula.
Però el soroll també pot ser el disc dur, si acosteu l’orella i sentiu un soroll agut que bé del disc dur, feu una còpia immediata i canvieu-lo abans que peti, perquè trigarà unes hores o pocs dies, però petarà, recordeu que si teniu un disc SSD NO fa soroll.
L’ordinador ha mort i vull recuperar les dades
Ja dono per descomptat que teniu còpia de seguretat, però per anar de pressa, si l’ordinador ha mort però el disc dur encara funciona, i això ho hem de comprovar empíricament connectant-lo a un altre ordinador, podem extreure les dades.
Això sí, necessitarem un segon ordinador, el primer que heu de fer és desmuntar el disc dur, i si només voleu les dades, es pot comprar un connector USB, disc SATA o disc PATA (n’hi ha amb els dos sistemes en simultani), tampoc és cap dispendi, a Amazonper 7,99 € només SATA,
3e5b82dc-7dd9-4359-9fa3-ac12dca78d9e
o bé també per discs SATA i PATA més antics que probablement necessiten més energia i una font d’alimentació externa, a Amazon per 14,99 €.
31fd87ec-5f30-45df-8822-8c7326666864
si voleu conservar el disc, podeu comprar una caixa USB, a Amazon a partir de 9,95 € i muntar el disc i fer-lo servir per fer còpies!
fb399576-ee99-40e0-bbe6-9f678fec20ab
I si les vostres manetes no us han ajudat prou, hi ha professionals, anomenats tècnics de manteniment i reparació, que us ajudaran amb molt de gust, això sí, us costarà uns dinerets i no podreu presumir de MacGyver, que, per si no ho sabíeu torna el 2016 amb nous episodis!
8bf55a96-9582-4c1e-9d59-4673da295e08

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *