El 4YFN 2017

 

Aquest any ja és la seva quarta edició, això vol dir que el pròxim any ja hauríem de veure els qui van anar ara fa tres anys i descobrir fins a on han arribat.

És un congrés molt més proper a nosaltres, veiem la gent que té idees i vol portar-les al mercat, no els monstres com Samsung o Mercedes.

Em van convidar a dues sessions d’una hora de Pitch-the-Press a on les startups tenen DOS minuts per explicar-se i que les tingués en compte quan escrigui aquest article, així que de les 60 start-ups que vaig escoltar, 30 cada hora, aquí teniu la meva selecció:

Minibatt, el proveïdor oficial de càrrega sense cables del 4YFN vol que ens oblidem de connectar el nostre mòbil a un endoll, vol que només deixant-lo sobre un punt de recàrrega n’hi hagi prou. Per això els mòbils han d’estar preparats amb la tecnologia Qi, excepte l’iPhone tots els mòbils moderns ho estan, aquí podeu veure tots els que ja estan adaptats a la tecnologia Qi, i si no ofereixen adaptadors en forma de carcassa o d’anell adhesiu que el converteixen en un mòbil que es pot carregar sense cables.

 

Però els de Minibatt no només volen que no fem servir els cables a casa, sinó que volen que els locals públics com restaurants, bars, gimnasos, aeroports, etc. tinguin punts de recàrrega pels seus clients.

Tap Tap Tales, creadors de contes i apps educatives per nens i dels que ja n’havien parlat aquí.

 

Brand Your Shoes, de Vic, al carrer Dues Soles, per fer-vos unes sabatilles esportives personalitzades per empreses, fires i esdeveniments, universitats, escoles, equips i clubs esportius, la imaginació és el límit.

 

Eightydays, una app de Bielorússia o Belarús, per viatjar a moltes ciutats al mateix temps aleatòriament, tu  no pots decidir quines, sortint d’Europa o de Nord-amèrica. Has de decidir quins dies, des d’on vols sortir i quantes ciutats (de 2 a 5) vols visitar, mireu la ruta que m’han fet del 21 al 29 d’abril, 5 ciutats, per 213 €:

 

Ells et venen els tiquets d’avió però també et donen opcions per hotels de Booking o allotjaments d’Airbnb.

Canvy, de Timisoara, Romania, solucionen el problema d’agenda d’Android perquè unifiquen en una app totes les dades dels vostres contactes.

 

CoCooking, menjars cooperatius:

  • proposa i cuiina un plat
  • menja’l i comparteix amb els teus companys de feina
  • guanya monedes per menjar els plats d’altres

 

Relendo, lloguers de qualsevol cosa.

 

Swapp, una app col·laborativa per intercanviar coses que ja no ens fan servei per coses que no els hi fan servei a d’altres.

  • puja el teu producte que no el fas servir
  • escull un que t’agradi
  • canvia’l

 

S2 o Smart Schools, per gestionar una escola

 

Bida, o millor tomabida, una beguda gratis cada dia el primer mes, 9,90 € a partir del primer mes.

 

Call2world, et calcula el que et pots estalviar a la teva factura de telèfon, especialment sense canviar de proveïdor!, perquè saben totes les ofertes i tarifes de totes les operadores.

 

TransferZero rebaixa l’enviament de diners online per immigrants, una entitat regulada pel Banc d’Espanya que aconsegueix rebaixar el cost i les comissions d’enviament de diners.

 

Afterscool, activitats extraescolars

 

Jomo, un badge connectat i personalitzable per afavorir els contactes a una fira o a un punt comercial.

Combine, un agregador financer, tots els vostres comptes en un sol lloc, encara que siguin de bancs de diferents països.

 

Sentio, un notebook tonto pel teu telèfon

 

Aparentment és com un ordinador portàtil però no té ni cpu, es connecta al teu telèfon i t’ensenya el contingut de la pantalla del telèfon i podem fer servir el teclat per entrar dades.

Els d’Spendwallet diuen que no cal un telèfon per fer pagaments, que amb el seu hardware podem pagar a qualsevol terminal de targeta de crèdit encara que no sigui contactless.

 

Els premis

El darrer dia es van donar els premis a les start-ups WeFarm, Hu:toma i The motion video,  guanyadores dels premis del 4YFN en les categories de ‘Disrupted by Mobile’, ‘Internet of Things’ i ‘Digital Media’, respectivament.

WeFarm és una empresa de Londres que ha creat una aplicació de per gestionar camps de correus en àrees rurals on no arriba Internet.

El punt fort és l’apartat de preguntes i respostes de pagesos de tot el món, quan ho vaig consultar tenien 217.000 preguntes i 301.000 respostes per 147.000 pagesos registrats.

 

Per la seva banda, Hu:toma és una start-up anglesa amb seu a Barcelona que es dedica a desenvolupar ‘chat-bots’ intel·ligents, amb un marketplace (una botiga) per vendre els teus bots.

 

La guanyadora del premi de ‘Digital Media’, The motion video, és una start-up madrilenya que ofereix eines per crear anuncis de vídeo de forma instantània sobre els productes del catàleg, només heu d’enviar el vostre catàleg i ells us el transformaran en un vídeo.

 

Bé, després de quatre dies intensos podem dir que, per sort, fins a l’any que ve, tenim 361 dies per descansar.

One comment on “El 4YFN 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *