Wearables

 
 
Aquesta mateixa setmana s’ha anunciat l’entrada d’un nou competidor al mercat dels wearables (peces de vestir o bé accessoris personals que portem a sobre) i no és un competidor petit, és Swatch, el gegant suís de rellotges propietari dels rellotges que tots coneixem o d’Omega, Tissot o Longines i que l’any 2016 va facturar 7.553 milions de Francs Suïssos o 7.030 milions d’euros, així que amb l’excusa de l’anunci de Swatch avui parlaré de rellotges intel·ligents.
 
El mercat està dominat per dos sistemes operatius, l’Android Wear i el d’Apple watchOS i els senyors de Swatch volen crear el seu propi sistema operatiu, que volen tenir llest per finals del 2018.
 
Fixeu-vos la complexitat que necessiten tant de temps pel sistema operatiu, però, a la banda positiva, jugaran amb el seu propi chip bluetooth, avui el xip bluetooth més petit del mercat, no sabem si a finals del 2018 encara ho serà 🙂
 
 
 
AppleWatch
 
És un rellotge que només funciona amb dispositius IOS d’Apple
 
té funcions de:
  • gps
  • acceleròmetre i giroscopi
  • freqüència cardíaca
  • gestió d’entrenament
  • i la bateria dura unes 18 hores
 
i hi ha dues versions:
  • sèrie 2 – des de 439 € a 1769 € (amb acabats d’Hermès) amb capacitat de submergir-se fins a 50 m.
  • sèrie 1  (la més antiga) – des de 339 a 369 €
 
i també dues mides, de 38 i 42 mm
 
 
Podem dir, igual que l’Android, que fa de tot i intenta tocar tots els camps, el de connectivitat amb el telèfon, el control de la vostra activitat, el de la son i les dades de salut.
 
El sistema de saber quina és la teva freqüència cardíaca consta de dos LEDS verds i de dos fotodíodes que serveixen per aplicar el mètode PPG  (photopletysmography) basat en el fet que la sang absorbeix el llum verd i cada batec fa una punta en el flux sanguini.
 
Quan no esteu fent exercici en lloc de llum verd l’Apple Watch fa servir LEDs vermells perquè la sang, en lloc d’absorbir el color verd, reflecteix el color vermell, encara que teòricament les mesures amb el llum verd són més exactes que les del vermell i sembla que Apple fa servir el vermell quan estem en repòs perquè gasta menys bateria, el problema més important del rellotge.
 

 
 
 
 
 
Android Wear
 
Són rellotges que funcionen per IOS i Android, a aquesta pàgina podreu saber si funciona amb el vostre telèfon, més econòmics que els d’Apple i amb molta més diversitat perquè hi ha molts fabricants: Asus, Huawei, LG, Motorola, Polar i TAG Heuer entre d’altres.
 
pel que fa a preus podeu trobar:
  • Sony Smartwatch, per uns 127,95 €
  • Motorola Moto 360, de 220€ a 292 €
 
 
 
Què aconseguim amb un Smartwatch?
 
Silenci i discreció, podem tenir el telèfon en silenci i rebre els missatges mitjançant vibracions al nostre canell
 
Gestió del telèfon, com per exemple escollir música
 
Veure missatges, mails, calendari, amb lletra una mica petita, però llegibles
 
Interaccionar amb SIri o, aviat, amb el Google Assistant
 
però, i aquests és el gran però,  anirem sempre pendents del carregador
 
 
 
Altres marques
 
Pebble, van ser dels primers, amb una autonomia de 4-6 dies perquè tenien la pantalla de paper electrònic, però es va vendre per 23 milions de dòlars a Fitbit el novembre del 2016.
 
Aquest és el missatge que van enviar a tots els usuaris registrats per avisar-los que tancaven absolutament el negoci:
 
Fitbit has agreed to acquire key Pebble assets. Due to various factors, Pebble can no longer operate as an independent entity, and we have made the tough decision to shut down the company. The deal finalized today preserves as much of Pebble as possible.
Pebble is ceasing all hardware operations. We are no longer manufacturing, promoting, or selling any new products. Active Pebble models in the wild will continue to work.
 
 
També hi ha marques per coses molt especials, el Gameband, és un model per a gamers, a partir de 149 $ a kickstarter (demanaven recollir 75.000 $ i n’han aconseguit més de 325.000 $), amb jocs incorporats com Terrari, Pong o Asteroids.
 
Compatible amb IOS i Android es considera, o almenys ells ho diuen, com el telèfon més potent del mercat.
 

 
 
 
Smartbands
 
Les samrtbands també es porten al canell, però tenen una utilitat més pensada en el registre de dades d’exercici i de salut, com el ritme cardíac, la crema de calories, la distància recorreguda o les passes fetes i, fins i tot, el control del son.
 
Les bateries duren molt més, de 6 a 7 dies, i els preus són més reduïts.
 
El Samsung Gear Fit 2, amb el sistema operatiu Tizen, el podeu trobar per uns 200 €
 
Els de Fitbit, els compradors de Pebble, acaben de treure el Fitbit alta HR, per uns 150 €
 
 
 
 
 
I els de Xiaomi, els xinesos més famosos en aquest mercat, han tret el Mi Band 2, per uns 25-35 €, compta passes, ritme cardíac, avisa missatges del telèfon, vaja que per 30 € no podem demanar més.
 
 
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *