La fauna que habita Internet

 

 
Avui parlaré dels Internautes, sí com el títol del programa. Però internautes una mica peculiars sigui per fílies o per fòbies han creat una “fauna” pròpia dins el món de les noves tecnologies. Per cert el dia de l’internauta se celebra el 23 d’agost i heu de saber que la paraula Internauta és la combinació d’Internet i de la paraula grega ‘nauta’, navegant, per això els internautes ens passem tot el dia navegant per la xarxa.
 
 
Un d’ells són els tecnosexuals, del grec ‘technè’ (habilitat) i del llatí ‘sexualis’ (sexual), fa referència a la connexió entre l’estètica i l’electrònica.
 
 
Però què o qui són els milenials que tant se’n parla?
 
Fixeu-vos en els comportaments, per un milenial val més que l’app o el lloc web funcioni bé i ràpid, perquè segons un estudi fet a la generació Y (els famosos milenials, nascuts del 1981 al 2000) el 81%, és a dir, gairebé tots els usuaris estan disposats a marxar i anar a una botiga o app diferent si no funciona bé.
 
La famosa, i ara tancada,  app Yik Yak presumia de què el 99% dels seus usuaris, dos milions d’usuaris, eren milenials, una xarxa social que va tancar perquè els seus creadors van dir que ja n’hi havia prou i que es dedicaven a altres coses.
 
Però, quines altres apps són les que busquen el negoci dels milenials? Com responen a les apps?
 
Venmo, amb un 81% de mileniasl, l’app de pagaments persona a persona, ells diuen que el 2016 es van moure més de 20.000 milions de dòlars.
 
Tinder, l’app per lligar online, que té més de 50 milions d’usuaris a tot el món, té el 75% dels seus usuaris als USA en el segment dels milenials.
 
Snapchat, diuen que és l’app estrella dels milenials, un 70% dels 71 milions d’usuaris actius diàriament als USA són milenials.
 
Hi ha altres apps que no ens sorprenen tant, com SoundCloud, l’app de música,
 
 
 
Els geek, els obsessionats per les noves tecnologies, encara que alguns ho han traduït com a ‘friquis’, un geek acostuma a ser un lector de Wired.
 
 
Els nerd, els llestos, molt llestos o fins i tot més llestos que ningú, recordeu Moss i Roy de la sèrie ‘The IT Crowd’, aquí traduïda com ‘Els informàtics’? En Roy és el qui té la solució a la major part dels problemes informàtics de l’empresa amb dues preguntes simples: estàs segur que està endollat? Has provat de apagar i engegar l’ordinador?
 
En Moss és una persona a la que només li interessa el coneixement, sobretot el científic i d’una àrea molt concreta, a la Viquipèdia apunten com a traducció la paraula ‘setciències
 
 
A la llista podríem incloure els youtubers i els influencers.
 
 
I els hipsters? Aquests han passat de moda, ara tenim els yuccies, els fitsers i els metroespirituals.
 
Els fitsters (mal dits fitsers) són els addictes a Instagram i es fan notar pel que cuiden el seu aspecte físic, són grans addictes al gimnàs, són els dels sucs detox!
 
Els Yuccies (Young Urban Creative), són els que estan preocupats per la creativitat, emprenedors i tecnològics, i s’han fet virals gràcies al portal Buzzfed.
 
Els muppies són els yuccies i fitsters que es passen la vida a internet, són milenials online.
 
 
Els cutesters són els aficionats a còmics, videojocs o ninos de sèries o pelis, vaja, els que els hi agrada el nen que porten a dins.
 
I, per acabar, els metroespirituals, hippies cuidats, aficionats al ioga i el menjar orgànic.
 
 
Ja veieu, a Internet hi cap tothom!
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *