Els mòbils també passen calor.

 
 
 
 
Segurament tothom a 1000 km a la rodona està patint els efectes de l’onada de calor, sapigueu que els mòbils que molts cops portem a la butxaca també s’escalfen i ens generen més calor, segur que tots hem notat un caloret especial a la cuixa, allà a on portem el telèfon.
 
Un telèfon té moltes capacitats, el que vol dir que té molts circuits que consumeixen energia, l’escalfor prové del consum que fa escalfar la bateria, així que la millor solució és el primer i el que sempre dic, desconnecteu el que no feu servir: wifi,  bluetooth i fins i tot el 4G si no el feu servir perquè no el necessiteu o perquè no hi ha cobertura 4G. Si esteu a zones amb poca cobertura, el telèfon estarà tota l’estona intentant trobar cobertura o, si en tenim poca, millor cobertura.
 
A més d’estalviar bateria  us donaré uns consells per cuidar-lo per dintre i per fora, per cert algun cop el desconnecteu del tot? És bo fer-ho o no? Poseu-vos com a norma fer-ho almenys una vegada al mes.
 
 
A la platja
 
 
 
 
Ja us podeu imaginar que la platja no és el millor habitat pel vostre telèfon.
 
  • El sol l’escalfa més encara que el que s’escalfa naturalment amb el consum de bateries que abans explicava.
  • La sorra, refregada per la vostra pantalla, us deixarà unes fantàstiques marques, així que, encara que jo no sigui partidari de portar-ne en condicions normals, per l’estiu compreu un adhesiu protector de pantalla que podreu treure quan s’acabi l’estiu i tindreu el vidre en perfectes condicions.
  • L’aigua tampoc és un bon amic, no seríeu els primers que una onada més potent que les normals arriba a les vostres tovalloles, per un parell d’euros podeu comprar una bossa estanca a on guardar el vostre telèfon
  • I tingueu el vostre mòbil a la vista i controlat, si us el prenen, el mòbil no es perjudicarà, però vosaltres sí.
  • Si podeu, no estigueu moltes hores seguides jugant o connectats al facebook o twitter, doneu-li unes estones de descans 🙂
 
Si voleu gastar-vos uns euros, els de Salt Cases han aplicat la tecnologia de la NASA, ells li diuen Saltbloc, per fer fundes per telèfons, tauletes i ordinadors portàtils que protegeixen el vostre dispositiu de la calor i del fred.
 
 
 
 
 
Altres consells que de vegades semblen obvis, però cal recordar:
  • Els nens poden entretenir-se amb un mòbil, penseu que la possibilitat de caure augmenta exponencialment.
  • No el feu servir amb les mans mullades, és fàcil que una mica d’aigua entri dins i el faci malbé.
  • Mai el deixeu al sol, sobre la tovallola, dins el cotxe a la guantera o a on li pugui tocar el sol directe.
  • No porteu tots els vostres dispositius junts al mateix lloc, a més de reduir el risc de quedar-vos sense cap d’una sola tacada a mans d’un simpàtic lladre, si tenen espai entre ells per on corre l’aire es refrigeraran millor.
  • I NO, si està molt calent, no aneu corrents a posar-lo al congelador, això pot provocar condensació i, al final, danys per aigua.
 
 
 
Altres consells
 
 
Moltes vegades us heu preguntat o us han dit que el telèfon pot ‘espatllar’ les bandes magnètiques del vostre telèfon, ara a l’estiu acostumem a portar-ho tot junt i barrejat, és cert aquest mite?
 
A veure, les bandes magnètiques són això, magnètiques, a on es guarda el vostre nom, el número de targeta, el pin, la data de caducitat, etc., però hi ha dos tipus, les bandes negres i les bandes marrons (altres colors són bandes negres o marrons pintades per estètica).
 
Les negres són les més resistents (Hico, High Coercitivity) i són les que porten pràcticament totes les targetes bancàries, tenen un camp magnètic molt fort, d’alta intensitat. Les marrons són més d’estar per casa, més simples (Loco, Low Coercitivity), com les de les habitacions d’hotel, i tenen un camp magnètic de baixa intensitat.
 
Com expliquen tècnicament els de Questline, per desmagnetitzar una targeta és necessari un camp magnètic de 1.000 gauss, els elements magnètics que tenim normalment a l’abast, com per exemple l’imant del nostre telèfon té una intensitat de 0,2 a 10 miligauss, un imant de nevera potent té una intensitat de 100 gauss, així que és altament improbable que el nostre telèfon desmagnetitzi una targeta, però una petita ratllada sí que pot fer malbé el camp magnètic de la targeta.
 
A la llarga, amb l’arribada dels xips RFID, més segurs i que no cal introduir la targeta dins el lector, reduirà el risc de quedar-nos sense targeta en el moment de pagar el gelat que ens acabem de comprar.
 
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *