Vacances

 
 
I abans d’anar de vacances, uns consells tecnològics …
 
Roaming
 
Des del 15 de Juny que ja no existeix el càrrec per roaming a la Unió Europea, però recordem que a Andorra i d’altres països que no són de la UE com Suïssa, sí que encara ens cobraran el roaming, però no totes les operadores tenen els mateixos països ‘lliures’ de roaming, aquí teniu la llista avui en dia:
 
Movistar: UE, Islàndia, Liechtenstein, Noruega
 
Vodafone: UE, Islàndia, Noruega, Liechtenstein, Suïssa, Albània i Turquia i els Estats Units
 
Orange: UE, Islàndia, Liechtenstein, Noruega
 
I aquí teniu la relació dels països de l’Espai Econòmic Europeu, lliures de roaming que són: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia (amb les Illes Åland), França (fins i tot Martinica, Guadalupe, Sant Martí, Guyana francesa, Reunió i Mayotte), Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal (amb Madeira i Açores), Regne Unit (amb Gibraltar), República Txeca, Romania, Suècia i Xipre.
 
 
Wifi i VPN
 
Si no esteu a països de la UE i voleu estalviar-vos diners, podeu fer servir els llocs amb wifi gratuït, recordeu que heu de demanar ‘fri guaifai’ i us fareu els entesos i us entendran, però el problema amb els wifis gratuïts és que tota la informació que passa per ells pot ser llegida per altres persones si tenen el software necessari, així que si heu de fer servir la connexió wifi per coses de feina o confidencials, penseu a fer servir un servei de VPN que us encriptarà totes les dades, les del web, les del correu, tot el que envieu o us enviïn.
 
Per saber a on trobareu un wifi, a banda de preguntar, la cosa tan analògica, podeu fer servir Avast Wifi Finder, dels fabricants de l’antivirus.
 
 
 
Els de GoldenFrog us ofereixen un servei bàsic de VPN, el VYPRVPN, per 9,95 $ per mes (només 5,00 $ al mes si contracteu un any), per a tres dispositius simultanis i sense límit de dades, un import relativament petit comparat amb el cost de les vostres vacances i que pot donar-vos la tranquil·litat d’esperit necessària quan feu servir xarxes públiques arreu del món. I si aneu pocs dies de vacances, us podeu consolar i aprofitar-vos dels 3 dies gratuïts que us ofereixen per provar el servei.
 
Els de HideMyAss també ofereixen un producte molt similar, per 5,8 € al mes si contractes 12 mesos, 10,33 € per un sol mes. Tenen servidors a Alacant, Barcelona, Sant Sebastià, Madrid i València.
 
 
 
I ara que ja sabeu com podeu fer per connectar-vos via VPN amb serveis comercials, us explicaré que podeu fer-ho amb un servei que no us constarà res, ni ara ni mai, són els de Betternet, sense registrar-vos, sense donar cap dada, sense res, només heu d’anar a la botiga d’apps, baixar l’app i instal·lar el perfil de VPN, sense cap limitació d’ús. A la seva web expliquen com es guanyen la vida via apps d’altri esponsoritzades o oferint-vos vídeos per veure.
 
 
 
Els del navegador Opera ara ofereixen un servei de VPN gratuït amb el seu navegador, però només és servei de navegador, no inclou el mail, ni altres serveis d’altres apps, com la de youtube i whatsapp, tenen versions per IOS i Android.
 
 
 
Preparació
 
Viajeros Online teniu una web força completa per a viatgers per preparar un viatge low cost, des d’escollir la destinació, perquè la destinació influeix molt en el preu, la documentació, el transport, l’allotjament, les coses a fer.
 
 
Google ha posat en marxa ‘Destinations’ que et permet, quan estàs fent cerques, trobar resposta a les preguntes típiques que et fas quan viatges: quins són els millors llocs per veure, quina època de l’any és la millor, quins són els preus de la ciutat, per fer-lo servir només has de posar la paraula ‘destination’ a la cerca, així si voleu informació d’un viatge per anar a Paris, heu de posar ‘Paris destination’ i Google s’encarrega d’oferir-vos tota la informació que necessiteu. Si voleu més informació del funcionament, aquest és el blog oficial de Google on us explica com treure-li tot el suc.
 
Smart Traveler és l’app oficial del Departament d’Estat dels Estats Units, pensada pels seus ciutadans, té tal quantitat d’informació, alertes, consells, mapes, localització d’ambaixades (dels Estats Units, és clar) que és imprescindible portar-la al mòbil.
 
Safer Travel és una app gratuïta amb informació de seguretat, números de telèfon d’emergència, llocs a on anar i llocs a evitar, millor temporada per viatjar al país, situació política, etc. penseu que, igual que l’anterior, està feta per i per a americans, amb les seves ‘coses especials’.
 
Si viatgeu als Estats Units, vigileu amb els aparells electrònics més grans que un telèfon (iPads, Ordinadors, llibres electrònics, etc.) sembla que avui en dia només estan prohibits des de 10 aeroports que, segurament no fareu servir:
  • Abu Dabi, Dubai, Amman, El Caire, Casablanca, Doha, Istanbul, Jiddah, Al-Riad i Kuwait.
 
 
 
 
Salut
 
Pels consells sobre salut i les vacunes quan viatgem en teniu aquesta altra web que us explica, per exemple, què fer i com respirar si anem a un lloc a gran altitud.
 
I parlant de salut un dels problemes més temuts i que s’ha acabat convertint en una amenaça mundial és la transmissió de malalties a través de les picades de mosquits, ara del que més es parla és del virus ZIKA que es propaga a través d’una simple picada de mosquit, aquesta app ‘Mosquito Alert‘, és la que abans es deia ‘Atrapa el tigre’, que van presentar fa uns mesos el Conseller de Salut, Antoni Comín i el director general de la Fundació la Caixa, Jaume Giró.
 
 
Un altre tema molt lligat amb la salut són els lavabos, recordeu que ja vam parlar el 2014 de WheelMate, l’app que et busca lavabos públics, amb indicacions específiques dels adaptats per disminuïts, i es veu que és una app amb demanda perquè ja hi ha competència a ToiletFinder, i a Flush Toilet Finder de JRuston.
 
 
 
 
 
 
Tarifes
 
Segons els experts, aquest estiu els preus de volar han baixat sensiblement, això diuen els d’Airfarewatchdog.com, una web que segueix els preus dels tiquets, en el mateix sentit el lloc Hopper preveu que l’increment de capacitat, i posa per exemple que només cap i des dels Estats Units, hi ha un 61% més de places aèries, donarà preus molt més baixos.
 
Els de Kayak, un bon lloc per trobar bones tarifes, que opinen que els preus han baixat aquest any un 23% comparat amb l’estiu passat, és el cercador per excel·lència d’hotels, vols i cotxes de lloguer, versió IOS i Android.
 
Per trobar vols, una de les més conegudes SKYSCANNER compara entre centenars d’aerolínies per trobar la més econòmica, ara, és recomanable esborrar les COOKIES en les cerques, ja sabeu que els espies són intel·ligents i si saben que estem interessats en una destinació els preus oferts no baixaran. Teniu versió per IOS i per Android.
 
Si ja teniu el vol i voleu saber a on està el vostre avió en tot moment, suposant que tingueu wifi a l’avió, podeu fer servir Flightradar24, versió IOS i Android, si esteu a terra, podreu veure en un mapa com es van movent tots els avions que hi ha volant en aquell precís moment a tot el món.
 
 
 
RUMBO també és un clàssic per vols i hotels, també per IOS i per Android.
 
Una cosa que també heu de preparar quan voleu és què fer amb el cotxe si, per força, heu d’anar amb ell a l’aeroport per males combinacions, distàncies o horaris. Els d’Aparca&Go et permeten deixar el cotxe a l’aeroport a preus raonables a l’aeroport de Barcelona o a l’estació de Sants o al Port de Barcelona.
 
 
 
Consells
 
I ara les apps que ens ajudaran als viatges
 
La primera fer la maleta, una app que segons el nombre de viatgers, els dies i la destinació tenint en compte el clima del lloc triat t’indicarà el que has de ficar a la bossa, el seu nom és Packing Pro, l’app #1 per a iPad a l’apartat de viatges a la botiga d’apps a USA.
 
 
 
Una altra és PACK POINT, en castellà i basc :), que també t’ajuda a organitzar el que necessites per viatjar en funció de la llargada del viatge, el temps allà a on vas i el que penses fer a on vas.
 
 
 
 
 
 
La comunicació: Idiomes
 
El traductor de Google, que tradueix de 103 idiomes, 52 d’ells sense tenir connexió a Internet, així que, si no teniu dades, també la podreu fer servir, té l’opció de ‘mode càmera’, abans l’app WordLens, que permet fer fotos del text per traduir a l’instant en 29 idiomes, així que si esteu al davant d’un cartell en ciríl·lic o mandarí, només heu de fer-li una foto per saber què us està dient.
 
 
Si, a més, voleu fer-vos entendre en el seu idioma, podeu provar el Vocabulary Trainer.
 
I, molt similar, però amb versions per IOS i Android, i en català, LanguageCourse per aprendre les paraules i frases més habituals d’un idioma, sense registre fins a 5.000 paraules per idioma.
 
 
Els diners
 
Si aneu pel món que no té l’Euro com a moneda necessitareu un conversor de divises, un parell de bons són ‘Conversor de Divisas Fácil’, amb 180 divises diferents i, per anar directes per feina, una llista de divises ‘preferides’, versió IOS i Android.
 
 
‘XE Currency’, en versió IOS i Android.
 
Totes dues apps s’actualitzen sempre amb la darrera cotització.
 
Una app molt més potent és Convert-me que no tan sols converteix divises sinó que també t’ajuda en la conversió de mesures, perquè als USA, per exemple, a més de pagar en dòlars, mesuren en polsades, peus, iardes, milles o bé en onzes o Fahrenheit.
 
 
 
 
 Recursos de transport terrestre
 
Per aquells que viatgen sols i volen compartir cotxe tenim BLABLACAR que cobra una petita comissió, aquí la versió IOS i la versió Android.
 
Els d’AMOVENS són la còpia de BlaBlaCar però de moment no cobren comissió, aquí en versió IOS i Android.
 
També tenim les típiques de lloguer de cotxes com RENTALCARS, fa el que fa SkyScanner però amb les agències de lloguer de cotxes, compara els preus de totes i et dóna la llista amb comparacions, versió IOS i Android.
 
 
 
Si fem servir el tren, RENFE és l’app oficial, si no sabeu o no heu tingut necessitat de saber què és la facilitat d’ús, la informació a l’usuari, les normes d’usabilitat i altres coses que s’han de tenir en compte al fer una web, quan aneu a la de Renfe veureu perquè són tan importants, no en segueixen cap i aconseguir l’objectiu és una empresa titànica. Tenen una versió per Android per comprar tiquets i una per IOS.
 
Si no us en sortiu amb l’app de Renfe, GOEURO ens busca trens, vols i autobusos a tota Europa.
 
Si busquem només autobusos, BUSBUD funciona per autobusos dintre del territori espanyol.
 
 
 
 
 
Recursos d’Allotjament
 
Pels hotels, BOOKINGTRIVAGO i TRIPADVISOR són els més coneguts.
 
Pels qui viatgin més justos de pressupost HOSTELWORLD és una app d’albergues de tot el món.
 
MI CASA RURAL contacta directament amb els propietaris de les cases a llogar.
 
 
I els de Toprural, dels de HomeAway, també us ofereixen allotjaments en cases rurals.
 
 
 
AIRBNB, no cal dir gran cosa, és una app desenvolupada per una empresa que es queda una petita comissió per cada reserva efectuada, exerceix d’intermediari, disposa d’oferta en més de 34.000 ciutats de tot el món.
 
I per estades a grans hotels a preus baixos, proveu ‘Hotel Tonight’, podeu reservar amb un màxim de set dies d’antelació, així que si sou dels que voleu tenir-ho tot planificat, aquesta no és la vostra app.
 
 
Per trobar restaurant tenim ELTENEDOR, dels de TripAdvisor i FOURSQUARE com ja sabeu que es promocionen com al millor lloc per trobar llocs a on menjar, veure, fer compres o visitar qualsevol ciutat del món!
 
 
 
Meteo
 
En qüestions de meteorologia ACCUWEATHER és de les més completes, ofereix la previsió, imatges de radar i vídeos del lloc triat.
 
 
 
Que tingueu unes bones vacances!
 
 

One comment on “Vacances

  1. Hola:

    He llegado de casualidad a este post y se que es un poco tarde pero, echando un ojo a los consejos que nos das, se me ocurren un par de sugerencias para poder ahorrar:

    – Happycar (www.happycar.es). Es un comparador de coches de alquiler que colabora con rentalcars y tiene otras agencias disponibles.

    – Virail (www.virail.es y http://www.virail.cat). Es una especie de goeuro, en el que se pueden comparar autobuses, trenes, aviones y coches compartidos de blablacar. Han debido de empezar hace poco pero tiene muy buena pinta.

    Espero que sea de vuestro interés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *