Apps per vacances

 
Avui, les meves recomanacions d’apps que, si no les coneixíeu, a partir d’avui no podreu anar de vacances sense elles.
 
 
Abans de marxar
 
Si aneu amb avió, la que ells mateixos es qualifiquen de la millor App de viatges és minube premiada per Apple i per Google i que compara preus de booking, vueling, jetcost i eDreams i et dóna les millors ofertes, trepitjant-li els talons,  Kayak per trobar vols, hotels, cotxes de lloguer, vaja totes les vostres necessitats, i, finalment, també és molt recomanable anar a les fonts, booking.com, en català, compareu preus i disponibilitats.
 
Una cosa que no trobareu a les apps anteriors, són els càmpings, però per això existeix CampingES només per España.
 
I també difícil de trobar a webs normals són els trajectes en tren, si sou un amant dels desplaçaments en tren, el vostre web és loco2, jo no l’he provat però m’han dit que és més senzilla que la web de renfe, cosa gens difícil d’aconseguir, encara que només sigui per estalviar-nos la penosa web de renfe, si viatgeu en tren, aneu a loco2.
 
 
I, la que ja és coneguda per tothom, la web d’intercanvi Airbnb.
 
No us oblideu de provar TripAdvisor per planificar el vostre viatge i les noves apps 2.0 per conèixer i ‘lligar’ durant el viatge, a planely li expliques a on i quan viatges i et troba acompanyants que fan el mateix vol que tu i amb ‘meetattheairport’, com el seu nom indica pots trobar gent a l’aeroport per passar l’estona.
 
 
 
De vacances
 
 
El primer de tot és conèixer el temps que farà, no ens interessa planificar platja per a demà si farà núvol, i la primera recomanació NO és d’una app, és un web, forecast,  que instal·la una drecera al vostre telèfon, és una gran demostració de la NO necessitat de fer una app per cada cosa, i de com veure el temps que ha fet i el que farà.
 
L’app de temps més coneguda i fiable és la del ‘Weather Channel’ també per IOS i Android
 
 
Si sou dels que sortiu a navegar, és indispensable windguru, una web txeca en català, la més coneguda i encertada per saber quin vent farà, hi ha versions per IOS i Android.
 
 
Ara que ja sabem el temps que farà, busquem informació de les platges amb l’app iBeach, feta per l’Ajuntament de Barcelona.
 
 
I vigileu les meduses!  Amb Medjelly tindreu informació de les meduses a Catalunya, les Illes i Tunísia també amb versions per IOS i Android.
 
 
I la fotoprotecció dels fills us serà més fàcil amb el joc de Isdin i al mateix temps tindreu una estona entretinguts els nens.
 
 
Si necessiteu informació pràctica (restaurants, farmàcies, caixers, etc.) l’app italiana Around Me us donarà respostes.
 
 
Un sistema ràpid de trobar restaurants, és foodspotting, aquí hi teniu els restaurants propers a Vilaweb, és tan senzill com dir-li: estic aquí, diga’m a on puc anar a menjar.
 
 
Però si sou agosarats i voleu anar a casa d’un particular a menjar, podeu provar cookening i feastly és una manera de fer nous amics i descobrir la cuina local, o els cuiners locals, perquè a la llista de cada ciutat podeu trobar diferents tipus de menjar, paella a Londres, menjar xinès o tot arreu i ensaladilla rusa a Vigo 🙂
 
 
I per informació de marxa, Liveclubs, també amb informació dels propis usuaris
 
 
I encara una informació imprescindible si viatgeu amb algú en cadira de rodes, WheelMate (versions per IOS i Android)  t’indica espais amb lavabos o aparcaments adaptats a més de 45 països. És una app col·laborativa, els mateixos usuaris els marquen, els qualifiquen i els esborren si ja no estan en ús.
 
 
Si viatgeu amb cotxe, us serà útil una guia de parkings, parkopedia en té a 45 països, 6308 ciutats i més de 30 milions de places.
 
I per fer desplaçaments, myTaxi us permet demanar i pagar un taxi via app, molt útil si no domineu l’idioma.
 
 
 
Ajudes molt útils
 
 
Esteu a Rússia i veieu un fantàstic cartell en ciríl·lic que no enteneu, què feu?  recórrer a WordLens fer una foto del que voleu traduir i voilà … Funciona en castellà, alemany, francès, anglès, italià, portuguès i rus (4,46€ per idioma) i NO necessita connexió a la xarxa.
 
 
I si heu de parlar amb un rus? Speak&Translate fa exactament això, li parles al teu telèfon i ell et tradueix la frase perquè el rus la pugui entendre (gratuït per IOS amb anuncis) 32 idiomes, entre ells el català, per traduir oralment, 40 idiomes per traduir escrit a oral i 72 idiomes per traduir escrits a escrits.
 
 
Li fa la competència el traductor de Google però pel meu gust encara no és tan bo (abans Google Translate, ara Traductor) però com era d’esperar, té versió per Android i per IOS.
 
 
I si esteu a on lloc a on no coneixen els euros, XE Currency us ajudarà per entendre el cost de les coses amb versions per IOS, Android, Blackberry. BB10, Windows Phone, Windows 8 i Firefox, no se n’han deixat cap pel camí!  I per acabar-ho d’arreglar tenen una versió gratuïta amb publicitat i una Pro sens publicitat (1,99$).
 
 
 
Ah, i sobretot, bones vacances!
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *