Treballeu al núvol amb G Suite

 
Avui us vull explicar com fer servir les eines, les moltes eines, que Google ens posa a la nostra disposició per treballar al núvol i per fer-li la competència a l’Office 365. i al mateix temps explicar una mica què és això del núvol.
 
Quan vaig començar a redactar aquest article us havia d’explicar el que era conegut com a Google Apps, avui us haig d’explicar què és G Suite, el mateix però amb un altre nom més agressiu per competir amb Microsoft.
 
Si us connecteu a gmail, per exemple, veureu a dalt a la dreta un quadrat amb tres ratlles de tres punts que us obra totes les opcions de Google:
 
 
opcions
 
 
i si voleu veure totes les opcions, veureu què podeu fer:
 
casa-i-oficina
 
 
Els més importants i dels que parlarem avui, sense oblidar-nos de gmail, són:
  • google drive
  • documents
  • full de càlcul
 
 
 
Google Drive
 
Tots els documents que aneu fent es guardaran al núvol, que Google l’anomena Google Drive, un dispositiu al núvol que podeu fer servir com el vostre disc dur a on podeu guardar, sense pagar, fins a 15 GB i, pagant, per 1,99 €/mes tindreu 100 GB.
 
Però en aquest espai els documents que feu amb Documents, Full de Càlcul o Presentacions, les aplicacions de Google, no sumaran, és a dir tot el que feu és de franc sempre.
 
Tampoc sumen les fotos que guardeu en alta qualitat, però sí les de qualitat original, és a dir, que podeu guardar una còpia de les fotos per ús vostre, però no podreu ampliar-les a mida pòster de paret.
 
A més a més de poder accedir als arxius via web o via les apps que teniu per IOS i per Android, podeu instal·lar al vostre ordinador Google Drive per a Mac/PC, per fer-ho senzill és com un Dropbox però de Google, sincronitza els vostres arxius al núvol amb el vostre disc dur.
 
Podeu trobar les instruccions aquí, trobareu l’opció de treballar sense connexió, però aquí suposarem que treballeu sempre connectats.
 
 
 
Documents
 
L’aplicació Documents serveix, com el seu nom indica, per obrir o crear un arxiu de text, en format propietari de Google o en format propietari de Microsoft, si obriu un document Word, us avisarà que només el podeu llegir i que per editar-lo necessiteu convertir-lo a Document de Google, això passa també pels documents de full de càlcul i de presentacions, sempre guardarà els documents amb els quals voleu treballar en format de Google.
 
screenshot-2016-10-03-13-40-09
 
 
 
Una vegada passat el document a les aplicacions de Google per ser editat ja tindrà el format de Google, gdoc, però sempre el podrem baixar al nostre disc dur en format Word, docx, amb l’opció exportar al disc dur.
 
 
Entra moltes eines, teniu a la vostra disposició un corrector ortogràfic, que no gramatical:
 
screenshot-2016-10-03-13-32-33
 
 
 
Com ha posat de moda Apple en els seus ordinadors, no cal anar guardant el que escriviu, cada cert temps es van guardant automàticament sense que vosaltres feu res, així que si se’n va el llum, tindreu guardada la versió més recent.
 
Aquest és el link perquè pugueu accedir al document de proves que he creat i al que us he donat drets per visualitzar
 
 
quan voleu compartir un document, si l’usuari no té un compte de Google, us avisa de què qualsevol que tingui el link podrà accedir al document, si és un usuari Google abans s’haurà d’identificar i només ell podrà accedir al document, aquest link que us he posat el pot utilitzar qualsevol sense identificar-se
 
screenshot-2016-10-03-13-35-09
 
i el mail que s’envia per comunicar l’adreça de l’enllaç per accedir al document torna a insistir en la vulnerabilitat de compartir el link (no feu clic que és una imatge 🙂
 
screenshot-2016-10-03-13-54-13
 
 
 
 
 
Full de càlcul
 
Un full de càlcul, més conegut com a Excel 😃  no cal que us expliqui què és, però a més de les funcions habituals que tots els fulls de càlcul tenen, aneu a l’opció ‘Complements’ per ampliar el que podeu fer, hi trobareu de tot i força:
 
screenshot-2016-10-03-13-19-05
 
 
per exemple, accedir a les dades de Google Analytics, sistemes per enviar correus personalitzats a partir d’un full de càlcul i cel·les variables, afegir Recordatoris a un full de càlcul per ser rebuts via email, de Google 🙂
 
 
 
Altres apps
 
Què passa quan tenim un document pel qual Google no ofereix una app?, ens permet connectar-nos a altres aplicacions que no són de Google.
 
Per exemple, si voleu treballar amb un arxiu jpg d’una foto, teniu per escollir:
 
screenshot-2016-10-03-12-52-41
 
 
Per fer-los servir haureu de donar permisos als fabricants de les aplicacions, per exemple Autodesk és el de Pixlr, perquè coneguin el vostre email, les vostres dades bàsiques i perquè puguin accedir als vostres arxius de Google Drive que s’hagin obert amb la seva aplicació, NOMÉS els que tu has obert, no tots els arxius.
 
I aquestes són les opcions per tractar arxius mp3 de música:
 
screenshot-2016-10-03-13-02-35
 
 
 
 
 
 
 
 
La setmana vinent, més coses que es poden fer amb les aplicacions de Google.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *