El nou escenari lingüístic de les xarxes socials – L’Internauta del 19 de desembre de 2014

Tenir un servidor web a casa

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVTenir un servidor web a casa, en versió vídeoàudio i/o text

Joan Jofra
Ara els diumenges a les 17h a ElPuntAvuiTV

Tenir un servidor web a casa

Fa algunes setmanes que parlem de la manera de fer el nostre propi web o bloc i de guanyar diners a través seu o d’aprendre a programar un llenguatge de pàgines web. Ja us haureu adonat que una de les eines més importants per a fer-ho és tenir un servidor web. Al mercat hi ha molta gent que està disposada a llogar-nos un servidor, però què millor sinó tenir el nostre propi servidor web a casa?

Avui és un tema per als qui estan familiaritzats amb els ordinadors: per als no iniciats pot ser una mica més complicat de posar en pràctica, però l’única cosa impossible és la que no s’intenta!

Un servidor, bàsicament, és un ordinador que té ‘clients’ que són els ordinadors que s’hi connecten i els dóna una resposta, normalment en forma de pàgina web.

El nou escenari lingüístic de les xarxes socials

L’Internauta conversa de llengües i xarxes socials amb Sandra Cuadrado, cap de projectes de màrqueting digital al Termcat

Les llengües canvien i evolucionen. Això es pot copsar especialment en el lèxic: en el cas del català, constantment s’hi incorporen paraules d’uns altres idiomes o referides a nous conceptes. En aquest camp de manlleus i neologismes, al qual es concentra el Termcat, des de fa quasi dues dècades una bona part tenen relació amb la informàtica, les noves tecnologies i internet. I, els últims anys, molt específicament amb les xarxes socials. ‘Terminològicament, Twitter ens ofereix tot un corpus de possibilitats immens’, explica Sandra Cuadrado, cap de projectes de màrqueting digital a Termcat: ‘Cada dia s’hi publiquen 340 milions de piulets i, per tant, ens ofereix un escenari lingüístic mutant i canviant en espai i temps.’ Les xarxes socials, doncs, no sols generen vocabulari propi, sinó que també són una nova via d’investigació terminològica i modifiquen la manera de treballar de centres com el Termcat.

Si voleu que algun amic també rebi aquest mail cada setmana, aquí pot donar-se altaEmail Marketing Powered by MailChimp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *