Com lligar per Internet

 
El 12 de setembre del 2014 vaig fer un programa sobre ‘Apps excitants’, avui intentaré posar-lo al dia perquè sembla que són les apps que més creixement i més usuaris tenen avui en dia.
 
He volgut dividir les apps en tres categories:
 
  • les apps per quedar online, per anar de marxa, per compartir una estona al teatre, etc. les apps més ligths.
  • les apps per trobar parella, la més coneguda de totes és el Meetic
  • i les apps per lligar i tenir sexe, la més coneguda és el Tinder
 
Una advertència abans de continuar, no us creieu el que trobareu als perfils d’aquestes apps!
 
 
 
Per quedar online
 
Uolala, 123.000 usuaris, i el seu objectiu és que conegueu gent que comparteixi les vostres aficions, per exemple, el 28/10 feien un taller de Cistells de Ganxet, per 20 €, encara que no us ho sembli també es pot lligar fent ganxet:)
 
El sistema d’interactuar és apuntant-se a grups d’interès, i us asseguro que n’hi ha de tota mena, de forma que us arriben per mail l’anunci de les activitats del grup. Un grup està dinamitzat per un responsable del grup, que és qui organitza les activitats que poden ser gratuïtes o de pagament.
 
Meetup és l’origen de tots aquests sistemes de conèixer gent, creat a Nova York el 2002, s’ha multiplicat per tot el món, fins a 180 països i amb 28 milions d’usuaris, i també funciona amb grups d’interès i un dinamitzador i creador del grup que, quan plega, passa el testimoni a un seguidor o bé desapareix el grup. El fet que sigui internacional és una ajuda per quan voleu anar pel món i conèixer gent d’allà a on aneu i, al revés, fa que a Meetup hi trobeu molts guiris, ja siguin de turisme com establerts aquí.
 
Actualment fan més de 600.000 activitats cada mes per tot el món.
 
 
31941806-ea79-42a1-9b38-ea599235140f
 
 
Couchsurfing no és exactament una app per quedar, és una app per viatjar i viure amb gent del país sense pagar res, vaja, per fer de turista sense anar excessivament  perdut, però també organitza trobades, reunions en el món real dels seus membres. Segons el seu web cada any tenen uns 400.000 hostes per tot el món.
 
De fet el seu èxit com a app de lligar és similar a l’Apalabrados, els de Couchsurfing, però, van néixer a San Francisco el 2004 sense ànim de lucre, però el 2011 van convertir-se en una empresa comercial i a diferència d’Airbnb no hi ha transacció monetària per l’estada.
 
 
 
 
 
Per trobar parella
 
Meetic és la més coneguda i antiga de les apps de contactes. Amb aquesta app i a base de filtres que l’usuari va posant, de geolocalització, d’edat, de gustos, etc. es poden trobar persones que coincideixen amb els teus gustos.
 
 
Una de les apps considerades més segures a l’hora de trobar la teva parella és eHarmony, la quantitat de preguntes que et fan per saber com ets és exhaustiva i ‘garanteixen’ que et trobaran la teva parella ideal 🙂
 
I també existeixen apps catalanes per trobar parella, quedemonline creat pel Joan Arenyes i la Mariola Dinarès el 2003, que diuen que tenen 60.000 usuaris,  gentcomtu, creat per Francesc Benavent el 2006, que diuen que tenen 72.000 usuaris, i 2son2, creada el 2008.
 
4a79ba87-51a5-4c47-bc87-fda12ac00ee4
 
 
 
Per lligar i tenir sexe
 
En aquest grup hi poso les apps que no amaguen que el seu objectiu, i el dels seus usuaris, és anar per feina i que estan representades, bàsicament per Tinder i Badoo
 
Tinder i Badoo funcionen a força d’anar proposant parelles del sexe que escull l’usuari i la decisió de l’usuari és, simplement, dir si li agrada o no la parella presentada amb un botó o lliscant la foto cap a la dreta, si us agrada, o l’esquerra si no esteu interessats.
 
Recordeu, si voleu una aventura, els consells que us donava perquè no us facin un Ashley Madisson, vaja que les vostres dades no circulin per Internet lliurement com va passar quan un hacker que es va considerar enganyat per Ashley Madison, va entrar als seus servidors i va fer públiques les dades de tots els usuaris.
 
Així que navegueu en mode incògnit, feu servir serveis anonimitzadors com els de les VPN, i, sobretot, sobretot, no ho feu amb el vostre mail, aneu a qualsevol dels que us ofereixen comptes de mail gratuïts i creeu un compte nou.
 
Una precaució addicional és fer servir sistemes de pagaments no il·limitats com les targetes de recàrrega o el sistema de Paypal, tant per evitar càrrecs addicionals, com perquè si alguna vegada tornen a aparèixer les dades a l’abast del públic, les vostres no estiguin a la llista.
 
Moltes d’aquestes apps us demanen permís per connectar-se al vostre perfil de Facebook per recuperar fotos i llista de contactes, és evident que si esteu fent el salt a la vostra parella, no és gens aconsellable que tothom ho sàpiga, de fet ja ha sortit una App ‘FriendSwipe’ per Tinder, de moment només per IOS, que navega per Tinder en nom teu i que et diu quines de les teves amistats de Facebook estan a Tinder.
 
Badoo sí que té interface web, de fet existia inicialment com a web i va evolucionar a app mòbil, creat el 2006 per un rus a Londres i ara domiciliat a Xipre, està en marxa a 180 països, però també funciona bàsicament via mòbil. Presumeixen de tenir 328 milions d’usuaris i, com gairebé tots, és un servei Freemium, podeu entrar sense pagar però ells ja s’empescaran el sistema perquè pagueu.
 
Si teniu l’app en marxa, al cap del dia us informa de les persones amb les quals us heu creuat que també tenien l’app en marxa.
 
Ja veieu que la primera pregunta per unir-vos al grup és fàcil: ‘sóc … Home / Dona’
 
 
4b84879c-0769-4b33-aeb6-7a72953339a4
 
 
Tinder, creada el 2012, no té ni tan sols interface web, només funciona via app als vostres mòbils i funciona a partir del vostre perfil de Facebook i, a partir del que hi troba, filtra els perfils que va ensenyant de possibles parelles.
 
 
Altres apps  no s’amaguen del seu objectiu, en cito algunes que només amb el nom ja en teniu prou: quierorollo, zonadultos, miaffaire, adoptauntio, etc. etc., la llista seria molt llarga, només citar també grindr, que és la xarxa social més gran del món de gais i bisexuals, fundada per Joel Simkhai el 2009, només dir que el 2015, a Londres, hi havien 700.000 usuaris i U4Bear, adreçada a la mateixa comunitat gai, però amb barba.
 
 
Com podeu veure els de ‘adoptauntio’ tenen ‘tios’ en promoció 🙂
 

adopta

 
 
 
Però les més explícites són Pure, per anar per feina, sense xats ni donar-li voltes, per trobar algú que vulgui anar al llit ara mateix, i, curiosament, amb l’extensió .dating,  només accessible per invitació d’un altre usuari, Down, per demanar a l’altra persona si vol ‘get down’ o ‘get date’ amb tu,   3der, per fer un trio, i Wingman per tenir relacions mentre fas escales als aeroports o mentre voles, de moment en fase beta es llençarà aquest estiu.
 
 
 
 
I uns consells
 
Qui més qui menys d’aquests llocs publiquen consells per afavorir l’objectiu final, que és lligar, i sempre un dels consells és que no desespereu, perquè així seguiu actius en el lloc 😃 però n’hi ha d’altres que valen la pena tenir en compte:
 
  • una bona foto, és fonamental, entra pels ulls i a molts llocs és l’única informació que rebrà l’altra persona, no us feu fotos amb nens, animals, etc., busqueu entre les que teniu o bé feu-vos-en una especial
  • descripció, als llocs que podeu posar una descripció no féu una redacció, petita i concisa
  • primer contacte, el primer missatge tampoc cal que sigui un exercici de redacció, potser un hola, què tal?, serveix
  • la resposta, si no teniu resposta, no insistiu, no li heu caigut bé i per molt que insistiu no canviarà d’opinió
  • sinceritat, no sou el Christian Grey, explicar les mentides costa molt quan es descobreixen
  • fotos pujades de to, només feu-ho si la persona a la qui li envieu és de total confiança, no voldreu veure les vostres fotos circulant per internet, i, sobretot, que no surti la vostra cara
  • bloqueig, totes les apps tenen sistemes de bloqueig d’usuaris, feu-los servir a bastament, si no us interessa algú que insisteix, bloquegeu-lo
 
Aquest darrer consell no l’he vist a cap lloc, però jo us aconsellaria no fer faltes d’ortografia ni escriure amb la lletra k, no és un sms ni un whatsapp, és una conversa amb una persona.
 
 
 
Només queda dir-vos endavant!
 

One comment on “Com lligar per Internet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.