El CES 2017

 
 
Com ja és tradicional, per Reis també arriba el CES, el Consumer Electronics Show, la que es considera la fira més gran d’electrònica de consum, i el lloc a on tots els fabricants de hardware i software fan les seves presentacions més cridaneres, així que avui intentaré portar-vos un tast de les més interessants o de les més ‘especials’.
 
 
 
El nom és difícil, Fasetto Link, però el que fa és molt i molt senzill, és un petit dispositiu intel·ligent sense fils, fixeu-vos en la foto, que pot funcionar com a núvol personal, des de 256GB fins a 2 TB, com a punt de connexió wifi 4G LTE, connectivitat bluetooth i com a sistema de còpies, tot això en una capsa de 50*50 mm i 25 mm d’alçada que pesa una mica més de 100 grams (4 unces) i és resistent a l’aigua.
 
No proposa que us oblideu de Dropbox o de Google Drive, sinó que els integra i permet que porteu els vostres arxius a la butxaca, ara, prepareu-vos als preus si voleu 2TB:
 
256 GB – $349
512 GB – $499
2TB       – $1.149
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Per no quedar-se enrere, els de Kingston han presentat el DataTraveler Ultimate GT, un USB amb 2 TB de capacitat, diuen que disponible al febrer, però encara sense preu.
 
 
 
 
 
 
 
El BACtrack Skyn és el primer ‘wearable’, en aquest cas una polsera, que et diu quin és el teu nivell d’alcohol en temps real. BAC són les inicials de Blood Alcohol Content (nivell d’alcohol en sang) i en lloc de fer-vos bufar va mesurant les molècules d’etanol que es van secretant per la pell, un sistema que ells han batejat com a TAC o Transdermal Alcohol Content, de forma que la mesura no és puntual, com quan bufem, si no continua.
 
Encara no han donat dates ni preus de venda, però diuen que estarà disponible el 2017 i no creieu que és un bluf, el prototipus que van fer va guanyar el Maig del 2016 el premi de $200.000 com a Wearable Alcohol Biosensor que donava el NIAAA (National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism), organisme de l’Institut Nacional de Salut.
 
 
 
 
 
Alexa a tot arreu
 
Per fer-ho ràpid, Alexa és a Amazon, el que Siri és a Apple, un assistent virtual que entén ordres verbals i et dóna resultats en forma d’informació o d’accions en els dispositius que pot controlar i que es posa en marxa, simplement, amb l’ordre ‘Hi, Alexa’ i, encara que Amazon no estava al CES 2017, tots parlaven d’Alexa.
 
El principal dispositiu és l’altaveu ‘Amazon Echo’ o, millor, el conjunt d’altaveus Echo (Echo $179,99, Tap $129,99, i Dot $49,99). Igual que Siri principalment viu a l’iPhone, Alexa viu a l’Echo, però el que hem vist al CES d’aquest any és la infinita proliferació de dispositius de molts fabricants que han incorporat la tecnologia d’Alexa, no només a accessoris de casa, però també el podrem trobar als cotxes de Ford o a robots. La llista de dispositius a on podem trobar Alexa és tan gran que us deixo aquest link a The Verge amb una relació gairebé exhaustiva dels principals fabricants que incorporen Alexa.
 
De moment només entenen l’anglès i l’alemany i encara no es poden comprar aquí, però si esteu interessats, podeu utilitzar els serveis de BigAppleBuddy o d’AlfaSent que són empreses que us envien el que vulgueu des dels Estats Units, i, de moment, a Amazon Alemanya però no a Amazon UK, el preu en dòlars del Echo l’han traduït a preu en euros Iva inclòs i el Dot val 59,99 €, però heu de tenir present que NO us deixarà configurar-lo com a ‘resident’ a Barcelona per saber el temps que fa o els serveis que teniu disponibles, haureu de seleccionar una ciutat anglesa o alemanya.
 
S’especula que aquest any estaran disponibles a Catalunya.
 
 
 
Què pot fer Alexa per nosaltres?, o millor, què sap fer avui Alexa, perquè segur que la llista anirà creixent i creixent …
 
  • enviar-nos música, normalment en stream i de la llibreria d’Amazon Primer Music, però també sap enviar-nos música de Pandora, d’Spotify o de TuneIn.
  • llegir-nos les notícies, fent un resum de les notícies o talls de veu que, segons els temes que li hem dit que ens interessen, troba a Internet
  • Avisar-nos de les notícies del tràfic o del temps,
  • Posar alarmes o cronòmetres
  • Controlar els dispositius ‘intel·ligents’ de la nostra casa
  • Contestar les preguntes que li fem, amb més o menys encert, però cada vegada més.
 
La part interessant és que Alexa pot ser complementat amb ‘skills’ o ‘habilitats’ d’altres empreses, com per exemple les habilitats per demanar una pizza a Domino’s o per demanar un cotxe a Über, o, amb l’skill Molly, enviar SMS’s.
 
Si voleu anar descobrint les seves habilitats, aquesta pàgina d C|net té una llista de les ordres que Alexa pot fer (fins ara).
 
Un altre exemple és la nevera LG Signature 31 Instaview, que ja es va presentar al CES 2016, ara té una nova versió que s’ha presentat al CES 2017 amb Alexa incorporat que gràcies a etiquetes intel·ligents del menjar que tenim al frigorífic fa comandes automàticament a Amazon Prime 🙂
 

 
Durant aquest 2017 veureu molts productes que faran servir, igual que la nevera d’LG, el sistema d’Alexa, que lluita per convertir-se en l’amo de la casa i de les comandes que fem des de casa!
 
 
 
Les noves Google Glass de Lenovo
 
El títol és una mica enganyós, perquè NO són ulleres de Google, sinó ulleres de Lenovo seguint la idea que en el seu dia va iniciar Google, bé, va iniciar i va clausurar!
 
Lenovo, el fabricant xinès es vol atrevir a reobrir el mercat amb les Lenovo New Glass C200, però vol aconseguir clients empresarials, amb unes ulleres que porten incorporada una bateria al voltant del coll i una unitat que haurem de portar a la butxaca per connectar-nos via 4G, això fa que les ulleres només pesin 60 grams. Ara ha presentat el projecte i busca desenvolupadors i altres fabricants de hardware per poder sortir al mercat a la tardor del 2017.
 
 

 
 
 
 
USB-C és el futur
 
El que sembla que serà el connector definitiu pels nostres dispositius, que va sortir a primers del 2015 en un MacBook d’Apple, aviat estarà a gairebé tots els nous ordinadors i ens alliberarà del dubte de quin costat va amunt i quin avall, ÉS reversible!
 
 
I, per aprofitar tots els dispositius que tenim han sortit molts adaptadors d’USB-C a, pràcticament, tot el que us pugueu imaginar.
 
 
 
 
 
Els de LaCie, fabricants de discs durs, ja venen els seus amb connexió USB-C.
 
 
 
 
 
 
I ara les coses més ‘especials’:
 
El nou raspall de cabells
 
Els de Kerastase i Withings s’han ajuntat per crear el Kerastase Hair Coach from Withings, creieu que ens enredaran a comprar un raspall que analitza els teus cabells i t’ensenya com millorar el raspallat. Això sí, us haureu d’esperar a la tardor del 2017.
 
 
El plegador de roba
 
El FoldiMate laundry-folding fa el que diu el seu nom, agafa la vostra roba i us la torna perfectament plegada, però NO planxada. Per uns $700-$850, encara no tenen clar el preu final, a partir de finals d’any 2017, i diuen que ja tenen 150.000 pre-comandes.
 
A YouTube teniu un vídeo que us ensenya com funciona 😃
 
 
 
 
 
 
L’augmentador de la libido.
 
El ‘Fiera remote control libido booster‘ és exactament això, un potenciador o augmentador de la libido femenina per quan les dones tenen fluctuacions després del part o a la menopausa. Tècnicament és un dispositiu que incrementa el flux de sang als genitals i en cinc minuts incrementa el desig sexual, disponible ja per $249 amb control remot, però no m’ha quedat clar qui té el control remot.
 
Per ajudar-vos a prendre la decisió de compra, hi ha una enquesta que podeu respondre per saber si el necessiteu, i aquí teniu el vídeo a YouTube.
 
 
 
 
El paraigua espavilat
 
No us penseu que tots els invents són americans, uns francesos de Paris de la France presenten el paraigua oombrella, que t’avisa del temps que farà i si l’has d’agafar abans de sortir de casa. Si els voleu ajudar, aneu a Indiegogo (similar a kickstarter) per reservar el vostre.
 
També té una estació meteorològica al mànec del paraigua per anar guardant informació de la temperatura, humitat, pressió i llum.
 
I soluciona un greu problema dels paraigües, t’avisa quan te l’has deixat perquè puguis tornar a recuperar-lo.
 
 
 
 
 
 
 
 
Només amb aquestes coses tan especials hauria pogut omplir tres o quatre programes, per ètica no vull explicar el robot submarí que va buscant bancs de peixos perquè els pescadors tirin la canya al lloc precís, em sembla jugar amb massa avantatge contra els peixos, això sí, és un dispositiu que s’anuncia waterproof, només faltaria!
 
 
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *