Gestionar les entrades i bitllets digitals

 
 
 
 
 
Els que teniu un iPhone sabeu que a la versió IOS6, ja fa uns dies (Setembre del 2012), Apple va introduir el que llavors va anomenar Passbook i que ara li diu Wallet i que és una app per guardar tiquets i cupons (de línies aèries, de Renfe, del Liceu  o d’Starbucks), o targetes de fidelització com les de gasolina o milles de les companyies aèries.
 
El sistema redueix o elimina el paper i us permet tenir les coses més ben endreçades i organitzades. Per fer-ho va dissenyar un tipus d’arxiu (l’arxiu .pkpass) amb unes característiques especials per guardar totes les dades necessàries per un bitllet digital.
 
A partir de l’iPhone 6 es poden afegir targetes de crèdit, dèbit o de prepagament per fer pagaments amb ApplePay, encara que, de moment, només funciona pels clients del Santander, de Carrefour i d’American Express.
 
Aquesta app i aquesta extensió d’arxiu s’ha convertit en l’estàndard de fet, i per això els d’Android  han emulat aquesta app fent vàries apps que intenten fer el mateix.
 
 
 
 
Aquesta és simple, es limita a fer exactament el mateix, guardar els vostres bitllets.
 
 
 
 
 
Aquesta app detecta en els mails i a les pàgines web els enllaços a tiquets en format .pkpass i els pot incorporar automàticament a l’app i fins i tot et fa una còpia al teu Google Drive que pots copiar a un altre dispositiu.
 
 
 
 
 
Com funciona i què fa?
 
El funcionament és molt senzill, qui us hagi venut un bitllet us oferirà un enllaç per descarregar-vos l’entrada en format Wallet, només amb un clic a l’enllaç tindreu l’entrada al vostre Wallet.
 
Però encara que tingueu un mòbil amb sistema Android o IOS, no tot es pot guardar, només aquelles entrades o targetes o ofertes que el ‘fabricant’ ha previst que tinguin format .pkpass
 
De totes aquestes formes es poden guardar bitllets i entrades al Wallet:
 
  • apps que ja estan adaptades al Wallet, la mateixa app ja t’envia l’entrada directament al Wallet, com per exemple AirBnB, Starbucks, Dunkin Donuts …
  • amb un mail o missatge
  • via un enllaç del navegador
  • escanejant un codi de barres
  • compartint via AirDrop (si tens un dispositiu IOS)
  • enviant l’entrada des del Mac
  • seleccionant una notificació de Wallet després de pagar amb l’Apple Pay
 
 
 
Resoldre problemes
 
I què fem amb la gran resta de tiquets que no tenen aquest format? Entrades del cinema, vols de companyies. aèries que no tenen aquest format, etc. doncs no ens quedarà més remei que guardar-les al mail que ens han enviat i, com a reserva, guardar l’arxiu pdf rebut o una impressió en format pdf, perquè el que ens interessa és tenir, per si de cas, una còpia que no depengui d’una connexió que ens pot fallar, segurament no a Barcelona però sí, per exemple, a un aeroport a on no funciona bé el 3G o el 4G.
 
Tenir una versió pdf al mòbil ens pot ajudar, però pensem que si estem viatjant, podem perdre el mòbil a on tenim el bitllet de tornada a casa, guardeu sempre una còpia al núvol i, si teniu algú de confiança, envieu-li una còpia dels vostres tiquets perquè us pugui reenviar la còpia en cas d’emergència.
 
 
Recopilem: guardar al mòbil i al núvol, el que sigui perquè si el necessites i no estàs connectat què els tiquets es guarden localment, no cal que tingueu connexió a Internet.
 
Una forma de guardar una còpia fàcil és fer una captura de la pantalla abans de sortir, de totes les pantalles del bitllet que tinguin el codi de barres o QR.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *