El Samsung s8

 
Aquesta setmana vull aprofitar l’excusa que s’acaba de presentar el nou Samsung S8 que es posarà a la venda el pr`xim 28 d’abril, per parlar en general del que ens ofereixen els mòbils i les tendències que anirem veient, el que ens ofereixen per un preu considerable, perquè si volem la darrera novetat, amb 64 gB mínim, haurem de posar damunt la taula 809 € pel model normal (5,8 polzades de pantalla) i 909 € pel Plus (6,2 polzades), qualsevol model és més gran que el més gran dels iPhone, el 7 Plus que mesura 5,5 polzades (i 4,7 polzades el normal)
 
 
normal
plus / edge
samsung s8
5,8″
6,2″
iPhone 7
4,7″
5,5″
samsung s7
5,1″
5,5″
 
 
 
Mida – Ja veieu que la primera tendència és a fer-los cada vegada més grans, gairebé el 20% dels nous telèfons a Europa són iguals o més grans que l’iPhone 7 Plus i no diguem al mercat asiàtic que pensen que qualsevol cosa menor a un iPhone 7 Plus és una joguina.
 
Tot i això, encara que sembli contradictori, els telèfons són més petits, un 3% més gran que l’S7 però 1 mil·límetre més prim, perquè la pantalla ocupa tota la superfície, ja no hi ha, pràcticament, costats laterals i, per primera vegada, les franges superior i inferior desapareixen, cosa que dóna 400 píxels addicionals i obliga a buscar una solució pel botó físic inferior,una solució sensible 🙂
 
Assistent – Els telèfons ja incorporen una mica d’intel·ligència artificial i, per primera vegada, el Samsung incorpora un assistent personal, en/na Bixby per competir amb el Siri d’Apple, el Cortana de Microsoft, l’Alexa d’Amazon o el Google Assistant de Google. Però de moment només entén quan li parles en anglès o coreà, de fet de tots els que he citat l’únic que entén el castellà (ni parlar-ne del català) és el Siri. Però suposo que aviat el tindrem ben potent perquè des de l’octubre passat que van fitxar un dels fundadors de Siri han fet moltes passes endavant.
 
Multitasca – gràcies a la mida, gran mida, dels telèfons Samsung ha pogut incorporar la multitasca que Apple va introduir a l’iPad Pro, dividint la pantalla en dues parts i així podem escriure un missatge i mirar les dades a un Excel que tenim a l’altra meitat de la pantalla.
 
Pressió – encara que sigui una ‘habilitat’ que no m’agradi, cada vegada trobem més telèfons que tenen la pantalla sensible a la pressió i que poden fer diferents accions segons la força que apliquem a la pantalla, però si ja era complicat fins ara tenir controlats tots els gestos que podíem fer, ara amb la pressió es complica encara més l’interfase, sort que els assistents aviat ens permetran oblidar-nos dels dits…
 
Càmera – sembla que ja hem arribat al límit i la càmera de 12 megapíxels de l’S8 és la mateixa que la del S7 i la de l’iPhone 7, ara a qualitat es busca en la capacitat de fer fotos amb poca llum, el software de tractament de les imatges capturades, etc. perquè ja no cal tenir una càmera amb més píxels.
 
Resistents a l’aigua – vist que el 30% dels problemes dels telèfons tenen a veure amb la caiguda a l’aigua, i un percentatge alt dins la tassa del vàter, els nous telèfons ja són resistents a l’aigua i d’altres partícules, la neteja a fons és cosa vostra.
 
Bateria – aquí no hem millorat i crec que ens falta temps encara, les bateries segueixen durant poc, necessitem els carregadors que hem de dur a sobre o els punts de càrrega sense fils, opció que funciona en el Samsung S8 però encara no a l’iPhone 7.
 
DeX – he deixat pel final això sí que és una gran novetat de Samsung, el DeX o Desktop Experience, a la foto que encapçala aquest article, una base ($150 als USA) que ens permet carregar el telèfon i connectar-lo a un teclat, un ratolí i un monitor extern per fer-lo servir com el nostre ordinador de sobretaula, perquè no només veus la mateixa pantalla sinó que, tocant el software d’Android com han fet els de Samsung, es converteix en una pantalla amb molts més píxels i en format PC, no en format dispositiu mòbil.
 
 
 
 
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *