Hackers, a l’aula! – L’Internauta del 28 de novembre de 2014

Com podem sortir primers a Google?

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTV: Com podem sortir primers a Google, en versió vídeoàudio i/o text

Joan Jofra
Ara els diumenges a les 17h a ElPuntAvuiTV

Com podem sortir primers a Google

Actualment queda demostrat que no val ésser el millor, s’ha d’ésser el primer. I en qüestió de velocitat res millor que internet. Fa dues setmanes parlava de blocs i botigues virtuals: doncs bé, si ja us heu llançat a l’aventura cal tenir èxit i que la vostra feina estigui posicionada la primera en els cercadors més habituals com Google, Yahoo! i Bing. Parlaré d’una feina que fa uns quants anys ni existia, l’especialista en SEO.

Què és el SEO?

SEO és la sigla de ‘search engine optimization’, que traduït vol dir optimització dels sistemes de cerca i, encara més traduït, vol dir com ho hem de fer perquè la nostra pàgina surti com més amunt millor quan es fa una cerca a Google.

Recordeu que hi ha una manera senzilla de sortir el primer a Google: pagant els Google Adwords sortireu als enllaços patrocinats que apareixen al principi de la pàgina i al marge dret amb l’etiqueta ‘Anunci’ en fons groc. Si voleu saber com funciona podeu anar a aquesta pàgina, donar-vos-hi d’alta i Google us guiarà per fer-vos gastar els vostres diners ‘comprant’ paraules clau posades al cercador i que faran aparèixer el vostre anunci.

Si heu arribat fins aquí és perquè voleu fer-ho de franc, així que hem de saber com s’ho fa, Google, perquè una pàgina surti abans que una altra. Però penseu que els criteris de Google són variables i revisa constantment què fan els usuaris per enredar-lo i, si ho descobreix, els castiga rebaixant la seva aparició als primers llocs.

Hackers, a l’aula!

El Termcat defineix ‘hacker’ o ‘furoner’ com la ‘persona apassionada per la informàtica, que té un gran coneixement de les xarxes i els sistemes informàtics i un viu interès per a explorar-ne les capacitats i per a posar a prova les seves habilitats en aquest àmbit’. En canvi, el pirata o ‘cracker’ és la ‘persona que s’introdueix il·legalment en un sistema informàtic amb la voluntat de produir-hi un perjudici o de treure’n un profit’. És a la primera comunitat, doncs, a qui s’adreça la jove iniciativa HackLab de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, un espai físic situat a l’aula 50.105 de la biblioteca del campus del Poblenou que vol fomentar l’autoaprenentatge, l’intercanvi de coneixement i la col·laboració en temes relacionats amb la tecnologia, la comunicació i les arts digitals. Marcel Farrés n’és un dels responsables i explica que la idea va sorgir arran de l’experiència d’assistir a ‘hackatons’ o trobades impulsades per empreses o institucions en què equips multidisciplinaris porten endavant, normalment en vint-i-quatre hores, projectes de base tecnològica. ‘En l’àmbit universitari és important la formació, però també disposar d’espais on l’alumnat i també el professorat pugui desenvolupar interessos particulars’, defensa. Un espai, val a dir, on es promou la sovint inexistent comunicació entre carreres, la formació (amb conferències), la reunió i la participació: ‘En grup, els projectes van endavant amb menys temps i més fàcilment que no pas tot sols.’ El primer HackLab universitari del país també ha de servir, comenta Farrés, per a ajudar els alumnes a accedir a material que la universitat té a l’abast, com un ‘eyetracker’, connexions de molta amplada de banda i servidors, necessaris per a desenvolupar o provar els seus prototips.

Si voleu que algun amic també rebi aquest mail cada setmana, aquí pot donar-se alta

Email Marketing Powered by MailChimp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *