CES 2015

CES – The Consumer Electronics Show
 
 

20150116 tv

 
 
Aquesta setmana s’ha celebrat el CES 2015, la fira més tecnològica de totes les fires que es fan i es desfan i aquest any ha representat un salt molt important respecte als anteriors perquè les empreses presentaven productes reals que ens serviran ràpidament en el nostre dia a dia.
 
He fet una selecció en dos grups: en el primer hi ha els meus gadgets preferits, i al segon el que considero tendències serioses del mercat, anem a veure.
 

20150116 ces_nuvol

 
Abans de començar pels gadgets, demostreu que sou del gènere atrevit i aneu a aquesta pàgina a on trobareu un qüestionari, hi ha deu preguntes, són les imatges de deu productes presentats al CES 2015 i per cada imatge, quatre alternatives perquè endevineu de quin tipus de producte es tracta. Per alguna pregunta pensareu que les quatre opcions són bones i per alguna altra cap de les quatre, però n’hi ha una i només una que és la bona, es tracta d’encertar-la i seguir el qüestionari, no cal que porteu el compte, al final us diu quantes n’heu encertat, jo en vaig encertar tres, i una ja la sabia perquè abans havia escrit aquest article i surt a la secció gadgets …
 

841771AE-CB4B-4B20-B445-EC7955E86441

Una pista, quan arribeu a la pregunta d’aquesta imatge, NO és una cinta de fitness que et diu quanta aigua has de veure en funció de la teva transpiració … però la resposta és igual de sorprenent, si no us fa vergonya dir quin és el vostre resultat, podeu explicar el resultat dels vostres encerts als comentaris del blog a on hi trobareu tots els meus articles, a pensalla.cat
 
 
 
 
El Walkman!
 

1510E2EA-5B29-4F40-956B-183BE4E453A7

Gran novetat!, Sony ha presentat el Walkman ZX2, pels qui ja no sabeu què és, el walkman és un reproductor de música amb 35 anys de vida, originalment amb cassette, ara es coneix com a iPod però Sony recupera el nom original, aquest està dirigit a audiòfils, segons diu Sony i costa 1.200$, amb 128GB més espai per a una targeta microSD i funciona amb Android 4.2 Jelly Bean, no exactament la darrera versió d’Android i suporta DSD, WAV, AIFF, FLAC, Apple Lossless i molts altres, bluetooth per streaming de so i NFC per connexions a altaveus i auriculars.
 
 
 
 
El millor, i més petit, invent del CES
 

3110A6A4-1C47-4CF7-A6AC-2F256F62B22C

Tots els qui carretegem amunt i avall un ordinador portàtil cada vegada més petit i lleuger pensem que no pot ser que el carregador sigui tan gran doncs, teníem raó, al CES s’ha presentat Dart, el carregador més petit del món amb 65W i una sortida USB addicional per carregar el telèfon o la tauleta, només heu d’esperar a maig per tenir-lo amb connector de corrent EUA (les potes planes) i finals del 2015 per connectors europeus, encara que els que carretegem un portàtil d’Apple haurem d’esperar una mica més pel connector MagSafe.
 
 
La tecnologia al darrere del carregador es diu VHF (Very High Frequency) i FINsix, l’empresa mare, porta pràcticament cinc anys investigant el nou sistema i ja el va presentar el CES de 2014, però fins al maig del 2014 no va aconseguir els diners necessaris, via una campanya Kickstarter, per finançar i posar en marxa el seu projecte.
 
 
Plantes connectades
 
Bé, abans de connectar-les les hem de regar, així que una startup del Canadà ha dissenyat un molt innovador sistema anomenat 3Dponics que heu de construir amb una impressora 3D per regar les vostres plantes, aneu al link i mireu l’animació, és fantàstic.
 

E2045B6C-B127-45C5-80A9-DEABC8ADC19C

El sistema intel·ligent de Edyn Garden Sensor and Water Valve, monitoritza les condicions ambientals i la qualitat del terra per maximitzar el creixement de plantes d’exterior, obrint i tancant la vàlvula de reg, tot això connectat al vostre telèfon, ah! i sense connexió elèctrica perquè s’alimenta amb energia solar.
 
 

DF45C53C-AB88-46D4-8A1A-B9A92185E209

i els de Parrot, coneguts pels dispositius bluetooth sense mans per cotxes i els drones, ara ens volen vendre un test, el Parrot Pot  amb múltiples sensors i un dipòsit d’aigua perquè puguis regar les plantes simplement fent un copet (tapping) la pantalla del telèfon. Els sensors mesuren temperatura, llum del sol i els requeriments de fertilitzadors de les vostres plantes, ja no us caldrà demanar al veí o veïna que us regui les plantes quan aneu de vacances 🙂
 
 
i per acabar el grup de gadgets, al CES 2015 ja es podia comprar l’iWatch d’Apple per 27$, amb un petit detall, Apple encara no el ven, és una imitació abans de sortir al mercat.
 
 
 
i ara coses serioses:
 
Les impressores 3D
 
Les impressores 3D han deixat d’estar en reductes acadèmics o de dissenyadors o de hackers i estan arribant a les empreses, a les classes i, en poc temps, a casa nostra.
 
El CES ha estat la millor mostra del potencial d’aquestes impressores i li ha dedicat un pavelló sencer amb exemples de tots els llocs i idees a on es poden ja fer servir, com per exemple en joieria, joguines, fabricació de peces de casa per solucionar problemes de parts que ja no es fabriquen o que costen molts diners de fabricació o de transport. Així com ara ja hi ha tots els fabricants que publiquen el seu manual d’instruccions a Internet, en el futur publicaran les instruccions per imprimir una peça de recanvi.
 
I arriben una nova fornada de materials ‘imprimibles’ que deixen el plàstic com una cosa del passat, materials com són la fusta, pedra, metalls diversos (ferro, bronze, ferro magnetitzable), xocolata, PLA (poliàcid làctic), nylon, carboni, ceràmica i altres materials que permeten fer volar la imaginació.
 
 

3dsystemtoys
conept-kicker

 
 
En trobareu a partir de 1.500€ a MakerBot.
 
 
Aplicacions i estris per a la salut
 
Fixeu-vos com les novetats tecnològiques ens ajuden i ajudaran a millorar la nostra salut:
 
Els de Bee presenten un bolígraf d’insulina i un dispositiu de control del sucre a la sang controlat pel nostre smartphone, el dispositiu ha aconseguit el Premi d’Innovació Biotècnica del CES.
 
Els de Siemens presenten el sistema binax, la següent generació d’audiòfons amb tecnologia BestSound que diuen que són tan potents que un usuari amb aquests instruments pot entendre una xerrada en situació difícil millor que una persona amb oïda normal.
 
També en el camp d’audiòfons, ReSound LinX té uns audiòfons connectats per bluetooth al telèfon per personalitzar l’audiòfon en funció de les teves capacitats i del lloc a on estàs, perquè no és el mateix a un concert de música clàssica que a un concert dels U2.
 
Els de Valedo han presentat els seus sistemes de teràpia per dolor d’esquena, no et curen, però donen tota la informació necessària als terapeutes per tractar-nos el dolor.
 
I no oblidem la medecina preventiva, més exactament del càncer de pell, un dispositiu, el LilyPad,  per a la piscina que el deixes a l’aigua i t’avisa via wifi al teu telèfon de la temperatura de l’aigua i del valor dels rajos UV i t’indica quin tipus de crema solar has de posar als nens en funció del tipus de pell que has indicat prèviament. Ha rebut una menció als Premis d’Innovacions del CES.
 
També per nens, TEMPTRAQ és una espècia d’etiqueta o tireta que es posa al bebè per monitoritzar la seva temperatura durant 24 hores per ‘etiqueta’, vaja, han inventat un termòmetre que caduca a les 24 hores, i que es comunica via bluetooth amb el vostre telèfon. No us precipiteu a anar al vostre pediatre per recomanacions, s’ha presentat al CES però encara està pendent d’aprovació per la FDA.
 
Neurotrack és un test d’ordinador per calibrar el coneixement visual i intentar predir símptomes d’Alzheimer de tres a sis anys abans de què apareguin.
 
I, finalment, C..TEXDEV, una empresa francesa a Las Vegas, que presenta una solució pel tractament de problemes de llenguatge, especialment per nens autistes.
 
 
 
El futur una mica llunyà
 
Una mica o no, perquè LG ja ensenyava al mig de les noves pantalles, una LCD touch sensitive de 55” transparent i una pantalla de plàstic OLED.
 
La pantalla transparent ho és en un 17% de transparència, l’any anterior n’havia presentat un del 10%, amb una resolució de 1920×1080, és a dir full HD.
 

FF5245DA-B39A-46EB-A77E-55A2E15353E2

I la pantalla plàstica OLED curva, que es fa servir en els seus telèfons curvats, l’LG G Flex 2, també és full HD, 1080×1920 i una amplada de 0,5 mm sense tenir en compte el vidre que es posa a sobre en el telèfon i que és la superfície tàctil.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Em deixo moltes coses pel camí com la realitat virtual, que no acaba d’arrencar, els drones que no paraven de volar per la fira, els cotxes sense conductor, què farem els qui ens agrada conduir? els mitjons de 199$ connectats per bluetooth, però el que més m’ha agradat de totes les novetats de CES2015 és que sembla que amb les impressores 3D s’han acabat els problemes de papers encallats ..

3 comments on “CES 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *