La campanya per LinkedIn en català – L’Internauta del 24 d’octubre de 2014

Per a què serveix l’Excel?

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb: Confessions d’un dinosaure digital explicant per a què serveix l’Excel, àudio i/o text

Joan Jofra

 

Per a què serveix l’Excel?

Tinc un problema que crec que és bastant generalitzat: no arribo a final de mes i a sobre, amb tants maldecaps i estrès, no puc estabilitzar el meu pes. Sort que domino l’Excel, que és quelcom més que un full de càlcul. Té moltes funcions i serveix per a un munt de coses. Com sempre us les explicaré tot seguit, però abans mostro a en Martí una gràfica del meu pes del darrer any que, evidentment, no penso fer públic aquest moment.

L’Excel, amb el temps, s’ha convertit en un nom genèric per anomenar un full de càlcul (spreadsheet en anglès, encara que l’autèntic full de càlcul original de paper era conegut com a WorkSheet). Un full de càlcul permet de fer operacions matemàtiques, de molt senzilles a molt complexes, analitzar dades, crear taules, gràfics i fer petits bancs de dades. La principal habilitat i el que va constituir un autèntic boom és que recalcula les dades immediatament d’haver-se introduït una nova dada o canviat una dada existent, aquesta necessitat és el que va fer encendre la bombeta a Dan Bricklin, el creador del primer full de càlcul.

La campanya per LinkedIn en català

El català, a internet, té una presència més que notable. La important comunitat d’internautes catalanoparlants no sols crea nombrosos continguts en català a la xarxa, sinó que en certa manera també obliga els grans portals i serveis en línia a pensar en aquesta llengua a l’hora d’oferir serveis. Si és el cas que aquestes grans empreses no han inclòs el català en la seva oferta multilingüe, sovint ha estat la mobilització internàutica que ha fet pressió perquè s’hi acabés incorporant. En aquesta darrera línia cal inscriure la campanya impulsada per la Fundació Puntcat per a demanar la versió catalana de LinkedIn, la principal xarxa social orientada als professionals i els negocis. Ens ho explica una de les seves cares visibles, la periodista Xantal Llavina.

Si voleu que algun amic també rebi aquest mail cada setmana, aquí pot donar-se altaEmail Marketing Powered by MailChimp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *