Poemes a ritme de Twitter

El nostre Media Center

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVel nostre Media Center, en versió vídeoàudio i/o text

I ara, un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Ara els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

El nostre Media Center

Avui us ensenyaré a veure la tele. Si, a veure la tele al segle XXI fent servir la tecnologia i uns coneixements informàtics de nivell mitjà (per això estic, minimitzant les dificultats tant com pugui ) podem crear-nos un media center i veure allò que ens interessa i quan ens interessa, ni publicitat ni programes avorrits, pel·lícules, series , música … Una quantitat il·limitada d’oci des del sofà de casa. I, si sou una mica hàbils, podreu veure algun canal extra, però…

Què és un Media Center?
És un servidor multimèdia que organitza els nostres arxius d’àudio i vídeo i els reprodueix. No es limita a tenir-los tots en un mateix lloc sinó que et permet indexar-los, trobar-los i reproduir-los encara que siguin de molt diferents formats.
Un dels principals problemes dels sistemes de reproducció de multimèdia és a gran quantitat de formats que existeixen al mercat: AVI, MPEG per DVD (versions 1,2 i 4), MP4, WMV, MOV, MKV, Flash i molts més, els Media Center han de tenir descodificadors per poder reproduir el màxim de formats possibles.
Per organitzar els nostres continguts i poder decidir què volem veure en lloc d’estar pendents de la programació de la tele heu de tenir un Media Center, però no us preocupeu, no estem parlant de molts diners.

Poemes a ritme de Twitter.

Cristina Company i Pere Pèries tenien una afecció compartida: escriure petits poemes i piular-los a Twitter. Gràcies a aquesta xarxa social es van conèixer i, des de la diada de Sant Jordi passada, han publicat coordinadament, cadascú des del seu compte particular, poemes curts, haikus i acròstics de menys de cent quaranta caràcters i, és clar, amb la gramàtica del mitjà. Al voltant seu s’ha format a la velocitat de Twitter una activa comunitat de seguidors (integrada per lectors i també escriptors) interessada per un veritable original microgènere literari que vol donar una mica d’aire fresc a un altre gènere que sol quedar fora dels grans focus: la poesia. El binomi poesia i Twitter, amb tot, no és nou: en català fa temps que funcionen etiquetes consolidades com #llegimipiulem i #piulempoesia, i els #alsigrames de Salvador Alsius i els humorístics #garrotuits són ben comentats i repiulats. Però mai no s’havien editat en paper, ni en català ni en cap llengua més del món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *