Gencat.cat es renova de cara i de cor – L’Internauta del 3 d’octubre de 2014

Qüestions d’ergonomia (primera part)

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb: Qüestions d’ergonomia (primera part), àudio i/o text

Joan Jofra

 

Qüestions d’ergonomia (1)

Avui parlarem del nostre cos, però en relació amb la informàtica, és clar. En concret, a la relació física que tenim amb l’ordinador. La informàtica ens facilita la vida, però ens fa ésser més sedentaris, treballem hores en posicions antinaturals i moltes vegades estàtiques, a l’oficina encara treballem asseguts en una cadira davant d’una taula amb l’ordinador a sobre, però també ho fem asseguts en sofàs, sales d’espera, trens, avions, etc. Tot ha canviat: l’espai i el temps de dedicació ja no és el mateix.

A les consultes dels metges, hi va gent amb patologies derivades de l’ús dels ordinadors, problemes oculars, d’esquena, de circulació, d’orella pel mal ús d’auriculars, etc.

Vejam què podem fer per ajudar-vos. I per fer-ho de manera integral, parlarem dels cinc sentits i al proper programa, de l’aparell locomotor i del mobiliari.

Gencat.cat es renova de cara i de cor

Gencat.cat no sols és el portal corporatiu de la Generalitat de Catalunya. També és un portal de serveis, d’on ja pengen cent quinze macrowebs específiques sobre ensenyament, salut, feina, cultura… Tot plegat el converteix en el portal probablement més gran, complex i també delicat del país. Deu anys després de l’última gran renovació, s’acaba de modificar de forma i de fons. Ignasi Genovès, director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, explica que en termes gràfics la proposta és radicalment diferent de l’anterior, amb la potenciació del cercador per a fer una web més clara i diàfana, en què es destaquen notícies d’actualitat i sobretot de serveis (informació meteorològica, viària i de tràmits administratius), les que tenen més consultes. Internament, la renovació ha implicat ‘una feina intensa i important de neteja i organització de continguts acumulats al llarg dels anys’, malgrat els recels habituals al canvi.

Si voleu que algun amic també rebi aquest mail cada setmana, aquí pot donar-se alta

Email Marketing Powered by MailChimp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *