El parlament a l’abast de la mà

Còpies del mail

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVper què hem de fer còpies del mail, en versió vídeoàudio i/o text

Sí, la corbata té un QR, i sí el QR funciona i et porta a pensalla.cat! gràcies pel regal!

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Còpies del mail

Parlar de fer còpies no és ser original però us evitarà futurs ensurts i maldecaps si feu cas a les recomacions que us donaré i que mai em cansaré de repetir en aquesta secció que en la idea primigènia era de bricolatge informàtic serveix sobretot per fer més fàcils i segures les vostres relacions amb la informàtica.

Ara feia molts dies que no parlava d’un tema que he intentat que sigui molt important per a vosaltres, les còpies, perquè no es tracta de tenir còpies per si de ca un dia … si no que hem de tenir còpies pel dia que, perquè segur que un dia les necessitarem. Recordeu el programa de setembre de 2014  a on parlava de les còpies del mòbil, i els programes del 15 novembre del 2013 i del 22 de setembre de 2013 a on parlava de les còpies de seguretat i els plans de contingència, i recordeu la importància de les còpies de les fotos, que he parlat a bastament i que segur que ja teniu ben resolt, així que som-hi.

Avui el tema està més dedicat a les empreses, però fins i tot a tots nosaltres ens interessa no perdre el contingut dels mails que poden tenir declaracions d’amor, cartes familiars, i un grapat de coses que ens sabria greu perdre

El parlament, a l’abast de la mà

Tots els parlaments disposen de webs on es penja l’activitat política que s’hi genera. Però no sempre és fàcil, o ràpid, d’accedir a la informació. Per això hi ha iniciatives independents que, aprofitant la tecnologia, analitzen i classifiquen l’activitat parlamentària, en general, i dels partits i parlamentaris, en particular. A escala europea hi ha MEPRanking i VoteWatch, per exemple, que volen promoure més debat i transparència a les institucions de la UE. Una iniciativa semblant fa poc que ha començat a concretar-se: es diu El teu parlament (ETP) i s’ha constituït com una organització de monitoreig i seguiment de l’activitat del Parlament de Catalunya que treballa amb independència de formacions polítiques, fundacions de partits i la institució que controla. El jove equip al darrere d’ETP pretén de ‘generar més transparència en l’àmbit parlamentari, oferir més control de l’agenda política i facilitar un contacte més fluid amb els representants del parlament’. La manera de fer-ho possible és a través d’una aplicació mòbil, en procés de desenvolupament, tal com ens explica el seu coordinador, Jaume Ríos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *