Amb qui coincideixo més políticament?

Que no et facin un Ashley Madison.

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVQue no et facin un Ashley Madison: com protegir les teves dades i els teus pagaments perquè no surtin publicats a tot el món, en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Que no et facin un Ashley Madison.

Ja hem acabat les vacances i tornem a estar amb vosaltres i, per reprendre, un tema que no cal presentació, perquè tots els qui viviu en aquest món us heu assabentat del robatori de dades de la web d’intercanvi de parelles Ashey Madisson.

 

Aquí no parlarem de la moralitat, o no, de la web o dels qui els hi han pres les dades per posar-les a disposició de qui volgués mirar-les, bé sigui treballant-se els gigabytes de dades publicats, bé sigui accedint a la gran quantitat de llocs que s’ofereixen a informar-vos, quan introduïu el vostre mail, si hi esteu o no, com si no ho sabéssiu bé 

 

Si voleu llegir un bon article tecnològic d’un consultor de seguretat que va estar implicat amb els autors de la ‘feina’ podeu llegir l’article de Brian Krebs, ara especialista de seguretat i fins fa poc periodista del Washington Post, ell us presentarà el Sr. Thadeus Zu.

 

El que jo voldria explicar-vos és com navegar més anònimament i com protegir les vostres dades perquè, si cauen en mans poc honorables, no puguin fer-ne ús.

 

Recordeu que fa un temps, exactament el 12 de setembre de 2014, vaig fer un programa que trobareu a pensalla.catsobre les ‘apps excitants’, avui com fer-les servir amb protecció.

Llegeix la resta d’aquest article …

Amb qui coincideixo més políticament?.

Al febrer van passar per ‘L’internauta’ Jaume Ríos i Bernat Surroca per presentar-nos El Teu Parlament, un sistema de monitoratge i seguiment de l’activitat del Parlament de Catalunya, a través del mòbil, basat en la independència respecte de formacions polítiques, fundacions de partits i la institució que vol controlar.

Amb vista a les eleccions del 27 de setembre, el mateix equip ha creat El Teu Vot, una eina que recomana el vot a una candidatura o una altra segons les preferències que introdueix l’usuari. Aquesta aplicació d’orientació del vot (‘voting advice application’ en anglès), d’àmbit català, no pretén pas determinar el vot de l’elector, sinó oferir una posició concreta segons les seves respostes, de manera precisa i d’acord amb les propostes i accions de les candidatures que es presenten en unes eleccions. L’usuari hi ha d’emplenar un qüestionari per a obtenir un seguit de resultats amb què pot veure, gràficament i intuïtiva, quina és la candidatura que més s’acosta a les seves preferències.

El Teu Vot, en forma de pàgina web, es basa en un qüestionari que situa l’usuari ideològicament en blocs temàtics concrets respecte de les candidatures que concorren a les eleccions del 27 de setembre. Val a dir que no ha resultat gens fàcil d’establir aquest qüestionari, a causa del caràcter plebiscitari que ha adquirit la cita electoral i la configuració excepcional d’algunes de les llistes presentades, amb candidats de la societat civil i un programa molt genèric. De la nova eina, que en pocs dies ja acumula milers d’usuaris, ens en parla Bernat Surroca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *