Barcelona, capital de Symfony.

L’iPad substitueix l’ordinador?

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVL’iPad pot substituir l’ordinador? estudio el cas d’un usuari domèstic i apunto solucions i idees, en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

L’iPad pot substituir l’ordinador?

Avui vull mirar d’analitzar si amb un iPad o una pissarreta podem substituir l’ordinador d’un usuari domèstic, en les feines de cada dia. Els qui en tingueu, ja us haureu adonat que si sou al davant de el televisor, és molt més intuïtiu, pesa menys i ocupa menys espai que qualsevol ordinador ‘tradicional’.

Tot el que diré parteix de la situació d’una pissarreta amb un teclat extern, perquè una de les principals limitacions que tenen és la dificultat d’escriure al teclat virtual que ens apareix a la pantalla i que, a més, ens tapa una part important del contingut. Hi ha al mercat un bon grapat de teclats petits que s’adapten com si fossin una segona pell a les pissarretes; molt prims, tant, que sembla que en sigui una tapa, i que es connecten sense cables, via Bluetooth. Això si, penseu que quan viatgeu us pot caldre un cable més per a carregar el teclat en cas de necessitat, per bé que en cas d’emergència sempre podeu tornar al teclat virtual.

I, al final, la resposta serà: depèn de per a què el necessitem i quins programes farem servir.

Llegeix la resta d’aquest article …

per acabar de facilitar les nostres decisions, mentre escrivia aquest article Apple va presentar el nou iPad Pro, amb pantalla retina de 12.9″ i teclat, disponible a partir de novembre …

Barcelona, capital de Symfony.

Tot i que fa relativament pocs anys que s’hi va començar a interessar, el jove programador Marc Morera ja és tot un expert en Symfony, una plataforma basada en el llenguatge PHP que proporciona ‘una manera ordenada i tecnològicament més correcta’ de desenvolupar pàgines web. Symfony s’ha provat en nombrosos projectes reals i s’utilitza en llocs web de comerç electrònic de primer nivell, com demostren potents portals propers geogràficament com Atrapalo, Social Point i Wallapop. Però no sols programa, Marc Morera: ’Amb el temps he arribat a entendre que el que més m’interessa d’ésser enginyer informàtic no és tant la part de programació, sinó la de comunitat, la interrelació entre empreses i entre programadors. I em vaig trobar fa un temps que a Barcelona no hi havia cap organització de Symfony.’

Fa dos anys, doncs, va crear-ne un grup d’usuaris, Symfony Barcelona, amb l’objectiu de convertir la ciutat i també Catalunya en un dels referents internacionals d’aquesta tecnologia. El grup intenta des d’aleshores de cohesionar tot el panorama local de Symfony, incloent-hi temes de formació, de comunitat, d’innovació i empresarial. I també el panorama internacional, fent campanya per a convertir Barcelona i Catalunya en destinació de vida per als millors desenvolupadors de la plataforma i començar a ajudar a construir-hi, gradualment, un ja existent i notori hub internacional. L’assistència als seus actes ho demostra: així com les trobades periòdiques d’usuaris a la resta del món solen aplegar com a màxim seixanta persones, a les de Barcelona no es baixa mai de cent. I a la del 22 de setembre, amb la presència del creador de Symfony i màxim exponent del PHP mundial Fabien Potencier, la previsió és d’omplir l’auditori Axa de Barcelona amb sis-cents assistents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.