El mòbil: una eina per a acostar ajuntaments i ciutadans.

L’ordinador de sobretaula

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTV: Com ampliar l’ordinador de sobretaula, en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Per què comprar un ordinador de sobretaula?

No fa gaire explicava la diferència entre l’adquisició d’un ordinador portàtil o una tauleta. Avui parlaré dels ordinadors de sobretaula, una solució a vegades més econòmica del que sembla perquè és relativament senzill muntar-se el seu propi ordinador o en tot cas arreglar o ampliar el que un ja té i la solució que normalment es fa servir a les empreses.

Què podem ampliar?

 El primer que ens plantegem quan el nostre ordinador no acaba de funcionar prou bé és si val la pena ampliar-lo o si anem directament a la botiga a comprar-ne un de nou, així que mirarem a veure què podem canviar.

 Aquestes són les parts internes del nostre ordinador que podem canviar o ampliar, per ordre d’importància per millorar el funcionament del nostre ordinador:

  • podem canviar la CPU
  • ampliar la RAM
  • canviar la targeta gràfica
  • afegir un disc
  • canviar la targeta de xarxa o el wi-fi

 Així que anirem pas a pas.

Llegeix la resta d’aquest article …

El mòbil: una eina per a acostar ajuntaments i ciutadans.

Fa pocs dies que es va fer a Lleida la fira internacional Municipàliad’enguany, el saló de referència al sud d’Europa en l’àmbit dels equipaments i serveis municipals. Entre les novetats que s’hi van presentar hi havia l’aplicació Civitas, desenvolupada pels enginyers informàtics Carlos Cuenca i David Rodríguez, a Tarragona, amb la intenció de millorar els municipis i posar en contacte fàcilment i directa els ciutadans i els seus ajuntaments. L’app mòbil personalitzable, desenvolupada per a Android i iOS, possibilita una comunicació bidireccional: d’una banda, els ciutadans poden informar l’administració municipal sobre possibles incidències (esvorancs a la carretera, problemes amb l’enllumenat, mobiliari urbà malmès…) i, d’una altra, els ajuntaments poden enviar notificacions als ciutadans (sobre talls d’aigua o llum, canvis en la circulació per l’arranjament de carrers…). Pobles com la Pobla de Mafumet (Tarragonès) i Ascó (Ribera d’Ebre) ja fan servir Civitas, i la ciutat de Tarragona disposa d’una aplicació ‘germana’ també desenvolupada per Technodac, l’empresa de Cuenca i Rodríguez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *