Com controlar els nostres diners.

 
 
Aquests dies heu sentit parlar del Black Friday , com sabeu és una estratègia de màrqueting per vendre més.   Com a consumidors i guardians dels nostres diners des de la informàtica potser no podrem evitar enganys i abusos  però almenys podrem preveure i gestionar les nostres despeses i estalvis ara que s’acosta un nou any, així que avui parlarem d’aplicacions gratuïtes per gestionar els nostres diners.
 
 
Comptes Clars 2
 
L’única app en català que he trobat, (a més de xinès, coreà, polonès, rus, suec, tailandès, turc, ucrainès i àrab) és ‘Comptes Clars 2’ o ’Smart Budget 2′, feta per Game Pizza, i que permet fins a 30 moviments abans de pagar els 2,99$ que val la versió completa.
 
 

cc2

 
Tampoc et demana de connectar-te al teu banc, tu has d’introduir les dades i pots tenir-la en dos dispositius (iPad i iPhone) i sincronitzar les dades via iCloud.
 
Una de les seves característiques és que et permet diferents fulls per tenir separats projectes o despeses especials, com per exemple, despeses de reis o de vacances.
 
I pots programar pagaments, i t’avisa tres dies abans de fer-los.
 
 
 
Fintonic
 
El seu lema és ‘Tus cuentas tratadas con cariño’
 
 

Screenshot 2015-12-02 19.09.01

 
Es connecta al teu banc, això vol dir que has de donar-li les dades d’usuari i password del teu banc o bancs, perquè aquesta app pugui accedir al teu banc i estudiar les dades del compte corrent i de les targetes de crèdit.
 
Té versió web i apps per a Android i IOS.
 
Té molts sistemes de control i d’avisos i sap gestionar qualsevol producte financer, comptes bancaris, targetes de crèdit, fons d’inversió, hipoteques, etc etc.. Pots definir un sistema ben potent d’avisos, per exemple quan estàs en descobert, quan t’han d’arribar pagaments, cobraments de comissions dels bancs, etc etc.
 
També és molt potent el seu sistema de recomanacions per estalviar o per gastar menys, via el que ells en diuen ‘entrenador personal’ que et va aconsellant.
 
 
 
MoneyControl
 
Té una bona gestió, però està en anglès, a canvi té versions per windows i mac, a més d’Android i IOS, però no té versió web. Per mantenir sincronitzades totes les dades fa servir Dropbox
 
 

Screenshot 2015-12-02 19.11.09

 
Et permet fins a 30 moviments mensuals, a partir d’aquí has de pagar 15,99€ si vols totes les funcions, fer informes en format PDF.
 
No es connecta al teu banc, totes les dades les has d’entrar tu, per això té un sistema perquè puguis entrar despeses recurrents com per exemple el pagament de lloguer o el pagament de la hipoteca.
 
El seu objectiu és que puguis comparar el teu pressupost, a còpia de veure els ingressos que tens i les despeses que fas, separant el que són ingressos i despeses fixes del que són variables de cada mes, és una molt bona aplicació que va guanyar el MobileTech Award 2014, però que té el problema de l’anglès.
 
 
Whallet
 
Una altra app espanyola, que permet controlar les teves finances, organitza i ordena tant els ingressos com les despeses.
 
 

Screenshot 2015-12-02 19.25.27

 
Per simplificar-te la vida pot importar arxius excel amb les dades, els mateixos arxius que pots obtenir del teu banc, així no has de posar les dades perquè es connecti al teu banc, tu ets qui entres les dades.
 
Per a cada despesa s’ha de fixar la ‘categoria’ a la que vols assignar la despesa, etiquetes opcionals i una descripció. Per exemple, la categoria pot ser ‘transport’, i l’etiqueta pot ser ‘gasolina’, ‘t10’, ‘assegurança’, etc.
 
És una aplicació poc xafardera, només et demana un compte de mail i un password per entrar, ni tan sols el teu nom és obligatori.
 
Tenen una versió ‘pro’ per 19,9$ que et permet cerques avançades, més d’un pressupost i informes per etiquetes a més dels informes per categoria que sempre tenim i que no té publicitat.
 
 
 
Settle Up
 
Aquesta aplicació és diferent de totes, serveix per gestionar les despeses d’un grup que necessita després repartir-les, com és el cas d’un viatge en què es fa un pot comú, o quan es fa un regal de grup i hem de recuperar l’import de varis amics.
 
Podeu assignar grups i persones i fer pagaments per un grup o per una persona específica i al final saps quan ha pagat i quan deu cada component del grup.
 
 

Screenshot 2015-12-02 19.27.11

 
Si us voleu estalviar les discussions de qui ha pagat o qui encara no ha pagat, aquesta aplicació us resultarà indispensable.
 
 
Saving Goals
 
Una app pes que volen estalviar, l’usuari fixa l’import que vol estalviar i quan vol arribar a l’import fixat, et calcula el que has d’estalviar cada setmana o mes i et va controlant i avisant quan no arribes al teu objectiu.
 
 

Screenshot 2015-12-02 19.30.45

 
Altres apps:
 
 
 
en teniu unes quantes per provar i, si alguna us fa el pes i requereix un petit pagament, fer-lo amb coneixement de causa, penseu que les despeses de nadal estan aquí al costat!
 
 
 
 
 
 
 
 

2 comments on “Com controlar els nostres diners.

  1. Fintonic no s’entén gaire amb alguns bancs.
    Per exemple si tens un compte nòmina i un altre de negocis a ING, Fintonic no pot consolidar totes dues, de fet només accedeix al compte nòmina.
    Per cert, t’has deixat la competència de Fintonic: Mooverang. Té de ser de fiar ja que compta amb el suport de l’OCU 🙂

    • ells mateixos diuen que NO funciona per comptes de negoci, només per comptes personals, però jo no seré qui ho provi si els hi he de donar totes les meves dades i accés als meus comptes 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *