Arriba Netflix, com veurem la tele?

 
Ja fa més d’un any parlàvem de com veuríem la tele en el futur, i sembla que el futur va arribant pas a pas. Recordeu que primer hem de definir què és la tele! És el que es veu a una pantalla gran al saló? Quan veiem tv3 en streaming al nostre ordinador o tauleta, estem veient la tele? Quant veiem vilaweb.tv a la carta, que no té programació, estem veient tele?
 
 
El 20 d’octubre arriba Netflix, en castellà, ja no haurem de fer coses rares com connectar-nos a un proxy per enganyar-los, però què és Netflix?, és una plataforma de sèries i pel·lícules via internet i també un gran productor com, per exemple, de ‘House of Cards’ o bé ‘Orange is the new black’, però com que fins ara els drets d’aquestes sèries els havien venut per la seva emissió aquí al Canal+, ara Movistar+, ells, que són els creadors, no podran emetre’ls, haurem d’esperar a què caduquin els contractes firmats.
 
F7C5381F-F0FE-49DD-A116-6518E39E35B8
 
Per fer-vos una idea, Netflix, nascut a Califòrnia i ara present a més de 50 països, té més de 65 milions de subscriptors i més de 100.000 títols en el seu catàleg i, d’una forma similar a Amazon, en funció del teu perfil, et farà recomanacions, quan et dónes d’alta ja comença a demanar-te quin tipus de sèries t’agraden i a mesura que vas veient va afinant les recomanacions.
 
Netflix és un sistema de subscripció que us costarà 7,99 € al mes en versió ‘normal’, 8,99 € en alta definició i fins a DOS dispositius o bé 11,99 € al mes per QUATRE dispositius i qualitat 4K. Per enganxar-vos el primer mes és gratis, podeu connectar-vos, donar-vos d’alta i anar provant que no pagareu res. Però el que ara es presenta ‘només’ té disponibles uns 10.000 títols, un 10% del que tenen.
 
Pots tenir fins a cinc perfils definits a la teva subscripció per rebre recomanacions. I té un sistema molt perillós, que fa que una sèrie es reprodueixi automàticament des del primer episodi fins al darrer sense parar!
 
Per la qualitat normal (SD) requereix una connexió mínima i dedicada a internet de 3 Mbps, per alta definició (HD a 720p) una connexió de 5 Mbps i no us poseu amb la connexió Ultra HD si no teniu com a mínim 25 Mbps.
 
Netflix no permet el sistema offline com sí que fan els de Movistar+ (amb l’iPlus) o els de Vodafone (amb el TiVo) que us enregistren sèries o pe·lícules per poder veure-les posteriorment des del disc dur del vostre dispositiu, o Spotify que, la versió premium, et permet baixar música al teu dispositiu per escoltar-la si no tens connexió. Netflix és un sistema pur de streaming, veus exactament allò que s’està baixant en aquell moment.
 
 
Avui en dia tothom està entrant a la lluita per transportar el contingut multimèdia a una pantalla, d’una tauleta o del gran televisor de la nostra casa i, al mateix temps, aprofiten per vendre’ns alguna cosa més, música, vídeo, subscripcions a canals …, recordem els qui ja estan al mercat, Filmin, una empresa catalana que ja va venir a l’Internauta, wuaki.tv, yomvi o, fins i tot, un canal especialitzat en música clàssica com medici.tv.
 
 
 
Com podem veure-ho?
 
Per fer-ho tenim diverses solucions: podem tenir un SmartTV (un televisor connectat a Internet), podem tenir un telèfon o tauleta, o bé podem comprar un dispositiu que ens faci més ‘intel·ligent’ el nostre televisor i què aconseguirem amb aquest dispositiu:
 
– connectar-nos a internat
– veure el contingut del nostre ordinador o tauleta
– accedir a nou contingut multimèdia (netflix, wuaki.tv, medici.tv) o altres sistemes de lloguer de pel·lícules (Apple p.ex.)
 
 
 
Encara que sembla que aquests dispositius facin el mateix, quan es mira detalladament es veu que encara que el que fan és veure contingut multimèdia (àudio i/o vídeo) a la pantalla del televisor, el sistema de fer-ho és molt diferent, fins i tot físicament encara que tots dos facin servir una entrada HDMI i, de moment, la resolució màxima que permeten és de FullHD (1080 p)
 
 
 
 
 
 
AppleTV (79 € a la botiga Apple) té un comandament, això vol dir que pot funcionar autònomament, reprodueix contingut dels dispositius IOS i Macs, i al mateix temps ‘intenta’ vendre el seu contingut de música i pel·lícules o streaming (RedBull TV, MLB, Netflix, etc), amb aquest dispositiu podreu veure YouTube o Vimeo encara que no tingueu un ordinador, podreu veure les vostres fotos de flickr, en resum els continguts que hagin acordat amb Apple per sortir al menú.
 
El nou model, que encara no està disponible, centra el seu potencial en les apps i que el podeu governar amb el Siri, té un nou sistema operatiu que, molt encertadament es diu tvOS, en aquesta pàgina podeu veure les diferències amb l’antic AppleTV.
 
7012563D-40FC-4FB8-9F67-D8A17ADCC124
 
Si teniu dispositius Apple, podeu enviar el seu contingut al AppleTV (des de dispositius IOS i des del Mac), duplicant el que es veu a la pantalla de la tauleta
 
També us permet reproduir el contingut que tingueu a l’iTunes, pel vídeo això vol dir que ha d’estar en format mp4, i què passa si voleu reproduir un dvd, que no és format mp4?, podeu fer-ho duplicant el que es veu a pantalla completa al teu equip i veure’l per Airplay (si teniu un mac)
 
És ideal si volem un sistema sense problemes i tancat, com tot el que fa Apple, amb les coses positives i negatives que implica
 
 
 
 
Chromecast, de Google, també és una versió nova i millorada (39 € a la seva botiga però quan estigui disponible comercialment, és a dir a Amazon, abans de Nadal, es podrà trobar rebaixat  ), no té comandament, de fet en presumeixen d’això, es governa des del Chrome o des del telèfon, Android o IOS, si no tens ordinador, tauleta o telèfon no pots veure res, ni YouTube, no serveix per res, igual que l’AppleTV també intenta vendre contingut de tercers (Netflix, Wuaki, etc etc) i el seu propi contingut (GooglePlay)
 
37B53EFC-62DE-4759-9F2E-8DD106C7AC16
 
 
Et pot fer una imatge del navegador (mirror)  o bé enviar la finestra de vídeo (YouTube p,ex,) per fer això us heu de descarregar un plugin per Chrome)
 
És molt fàcil i net d’instal·lar, no necessita ni cables (però si el de la font d’alimentació), es connecta al port HDMI del televisor i llestos.
 
Diuen que el Chromecast permetrà en el futur connectar-li un teclat o un ratolí perquè té connector bluetooth, però això són xafarderies …
 
 
 
Altres dispositius
 
I no he acabat, encara teniu més opcions per veure contingut en streaming al vostre televisor, hi ha altres dispositius que probablement teniu a casa i que us permeten veure Netflix, són les consoles com la PS3, la PS4, XBox 360, XBox One la Wii i la Wii U.
 
 

0 comments on “Arriba Netflix, com veurem la tele?

2 Pings/Trackbacks for "Arriba Netflix, com veurem la tele?"

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *