Hàbits i eines per navegar amb més seguretat.

Arriba Netflix, com veurem la tele?

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTV: Netflix i alternatives per veure la tele, en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Arriba Netflix, com veurem la tele?

Ja fa més d’un any parlàvem de com veuríem la tele en el futur, i sembla que el futur va arribant pas a pas. Recordeu que primer hem de definir què és la tele! És el que es veu a una pantalla gran al saló? Quan veiem tv3 en streaming al nostre ordinador o tauleta, estem veient la tele? Quant veiem vilaweb.tv a la carta, que no té programació, estem veient tele?
El 20 d’octubre arriba Netflix, en castellà, ja no haurem de fer coses rares com connectar-nos a un proxy per enganyar-los, però què és Netflix?, és una plataforma de sèries i pel·lícules via internet i també un gran productor com, per exemple, de ‘House of Cards’ o bé ‘Orange is the new black’, però com que fins ara els drets d’aquestes sèries els havien venut per la seva emissió aquí al Canal+, ara Movistar+, ells, que són els creadors, no podran emetre’ls, haurem d’esperar a què caduquin els contractes firmats.

Llegeix la resta d’aquest article …

Hàbits i eines per navegar amb més seguretat.

El 30 d’octubre comença a Barcelona el Fòrum Internacional de la Cultura Lliured’enguany. És una reunió internacional que aplega cada any organitzacions i experts en l’àmbit de la cultura, els drets digitals i l’accés al coneixement lliure. Durant els quatre dies de jornades també s’hi fan tallers informatius i activitats pràctiques sobre autodefensa digital i la protecció de la intimitat en les telecomunicacions, com la ‘cryptoparty‘ que hi impartirà el professor de la UPC Jordi Delgado. Les ‘cryptoparties’ són tallers que es fan periòdicament, adaptats a unes quantes audiències, en què s’explica la manera d’instal·lar i de configurar eines bàsiques i d’aprendre hàbits per a utilitzar internet de manera ‘més segura, responsable i amb sentit comú’.

En aquesta mena de tallers es parla, doncs, de quins riscs podem tenir en cada moment i s’avalua si els volem o podem assumir o no, en qüestions com ara la protecció de les contrasenyes i de les converses a la xarxa, les còpies de seguretat, el rastre que deixem navegant per la xarxa, els potencials perills de les wi-fi compartides…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *