Sis-cents jocs en català a la butxaca.

Funcions de l’iPhone i l’iPad per a gent gran

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTV: funcions de l’iPhone i l’iPad per a gent gran, en versió vídeoàudio i/o text

Voleu regalar i/o comprar una tauleta i ser autònoms en el seu ús? Voleu entendre l’argot informàtic per sempre? A Vilaweb tenim la solució. T’oferim una tauleta amb un assessorament personalitzat amb el nostre consultor informàtic Joan Jofra responsable de la secció ‘En Joan Jofra t’ho resol’ a l’Internauta. Regala futur! Compra present!

Són cursos dirigits a gent que encara s’espanta quan té un estri al seu davant, volem que els pugueu fer servir bé, sigui perquè us l’heu comprat o perquè us l’han regalat.

Aquí teniu tota la informació.

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Funcions de l’iPhone i l’iPad per a gent gran.

La setmana passada explicava quines precaucions podien tenir els nens i els joves a Internet, avui apujarem una mica l’edat i us explicaré com la gent gran pot conviure millor amb els dispositius d’Apple, i prometo un article pels Androids.

 Primer definim gent gran, que pel contingut d’aquests articles són les persones a partir dels quaranta anys, ho sento si us sentiu al·ludits i us heu fet vells de cop, però a partir dels quaranta comença a disminuir la capacitat de la nostra vista, es comencen a necessitar ulleres per llegir, allò que tècnicament se’n diu ‘presbícia’ i més col·loquialment ‘vista cansada’, i no percebem tan bé els sons.

Si encara no heu arribat als quaranta, guardeu aquest article, arribarà un dia que us faci falta 

Així que per dissimular la nostra edat, haurem d’anar a ‘Configuració’, una vegada aquí a l’opció ‘General’ i a l’apartat ‘Accessibilitat’

Llegeix la resta d’aquest article …

Sis-cents jocs en català a la butxaca.

Ja som en plena època de Nadal i, per tant, s’acosten els dies més esperats pels infants, com el del Tió i el de Reis, perquè són sinònim de regals. I a l’hora de pensar en jocs i joguines, un dels criteris de molts pares és que siguin en català. No és fàcil, encara, trobar productes en la nostra llengua, però d’oferta n’hi ha. Sols cal saber-la cercar i trobar. I és això, precisament, que es va imposar el Consorci per la Normalització Lingüística el 2012 amb la campanya ‘I tu, jugues en català?‘, per a divulgar l’oferta de jocs i joguines en català, promoure’n l’ús i el consum i fer créixer i visibilitzar progressivament el nombre de propostes als comerços. Tres anys després d’engegar-la, enguany la iniciativa ha arribat amb una important novetat: una aplicació per a dispositius Android i iOS que permet d’accedir des del mòbil a un cercador específic amb més de sis-centes referències, classificades per paraula clau, categories de jocs i joguines i edat recomanada. L’usuari de l’app també disposa a la butxaca d’informació sobre els més de quatre-cents comerços que donen suport a la campanya, geolocalitzats amb el servei Google Maps. La campanya ‘I tu, jugues en català?’ s’adreça als fabricants, als establiments comercials i als usuaris en general: infants, famílies, escoles, biblioteques, ludoteques, esplais…

De la nova aplicació, en concret, i de l’ús intensiu d’eines digitals en moltes campanyes del Consorci per la Normalització Lingüística, en general, en parlem amb Alba Conesa, directora de l’Àmbit de Formació i Foment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *