Les grans preguntes sobre el futur dels humans … i de la Terra.

Els regals de Reis més tecnològics

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTV: regals de Reis tecnològics, ja veureu com els demaneu tots, en versió vídeoàudio i/o text

Voleu regalar i/o comprar una tauleta i ser autònoms en el seu ús? Voleu entendre l’argot informàtic per sempre? A Vilaweb tenim la solució. T’oferim una tauleta amb un assessorament personalitzat amb el nostre consultor informàtic Joan Jofra responsable de la secció ‘En Joan Jofra t’ho resol’ a l’Internauta. Regala futur! Compra present!

Són cursos dirigits a gent que encara s’espanta quan té un estri al seu davant, volem que els pugueu fer servir bé, sigui perquè us l’heu comprat o perquè us l’han regalat.

Aquí teniu tota la informació.

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Els regals de Reis més tecnològics.

Estem al mig del Nadal, però ja ens hauríem de preocupar pels regals que volem demanar als Reis d’Orient, aquí us deixo unes idees.

Recordeu que fora d’aquí els Reis no porten regals, així que les botigues online de la resta del món ja estan de rebaixes, així que és un bon moment per aprofitar-nos de preus molt bons. Els preus que us poso avui són els oficials abans de les rebaixes, els he mirat abans del 25 de desembre, així que a partir d’aquest article haureu de consultar els nous preus.

No us penseu que són regals ‘normals’, no, he intentat buscar els regals més tech que he trobat, potser per nens no molt petits …

BB-8 d’Sphero

El primer i més desitjat és el BB-8 d’Sphero, per desgràcia tenen problemes de producció, han venut tant que no donen l’abast, però no desespereu, potser si aneu provant, tornaran a tenir stock per subministrar-vos-en un.

Pels qui no el conegueu, és la versió oficial del droid de Star Wars i, com ells diuen, té una personalitat que s’adapta i canvia a mesura que jugueu amb ell.

Llegeix la resta d’aquest article …

Les grans preguntes sobre el futur dels humans … i de la Terra.

Del 7 d’octubre al 10 d’abril, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acull l’exposició itinerant +Humans, nascuda el 2011 a Dublín amb la voluntat d’explorar els possibles camins de futur de la nostra espècie, tenint en compte especialment les tecnologies emergents i el nostre context cultural i ètic. Hi són presents conceptes com cíborg, pròtesis, híbrids, robots, capacitats augmentades, intel·ligència artificial, realitat virtual, allargament de la vida, superhumans i clons, però en el fons s’hi plantegen sobretot preguntes: ‘No és gens gratuït, que quasi tota l’exposició siguin preguntes: els científics encara no tenim resposta per a quasi res del que s’hi planteja’, se sincera el físic i biòleg Ricard Solé, cap del Laboratori de Sistemes Complexos, que ha col·laborat amb la comissària Cathrine Kramer en l’adaptació de +Humans al CCCB. ‘Molta gent en surt, tal com buscàvem, amb curiositat i inquietud: amb ganes de saber-ne més i, alhora, amb la certesa que és important d’entendre les implicacions de les possibles respostes de les preguntes’, afegeix. I és que moltes investigacions i tecnologies en laboratoris de tot el món es troben en estats avançats de desenvolupament. Les recerques biomèdica i robòtica són molt actives actualment, i hi ha un gran potencial que puguem guarir o millorar l’estat de salut de les persones, de manera generalitzada, en unes quantes malalties ben aviat, com també trobar-nos robots emocionals passejant per casa i experimentar la realitat virtual, que és a la cantonada.

Però en aquest futur més proper o llunyà de l’espècie humana, Solé el lliga indissolublement a la nostra relació amb el planeta, ‘més al límit que la gent no es pensa’: ‘La gent no s’adona prou bé que tenim un problema greu, d’emergència, amb el clima. Els qui treballem amb problemes complexos sabem molt bé que quan s’hi introdueixen canvis, s’arriba a un punt de no retorn: el sistema canvia a un altre estat. Que la temperatura terrestre augmenti dos graus no significa que tindrem més calor, sinó que el planeta anirà cap a un altre estat tot solet, on la nostra societat no serà viable. I no podrem fer marxa enrere perquè l’escala implicada d’energies, ja no la podrem controlar.’ I rebla: Quan fa deu anys anava a conferències sobre el canvi climàtic, totes les pitjors prediccions que s’hi feien s’han complert: grans focs a Austràlia, sequera severa a Califòrnia, desglaç de l’Àrtic. No tenim tant de temps, ni molt menys.’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *