Donem la benvinguda a l’any 2016 amb un avenç de les novetats tecnològiques .
CES 2016
El primer esdeveniment a destacar el porten els Reis, bé per ser exactes comença el 5 de gener, és el CES 2016, i allà es presentaran:
els nous cotxes elèctrics com el Faraday Future un projecte de Califòrnia amb fons d’un multimilionari xinès que vol fer-li la competència al Tesla, o el Mercedes S500 sense conductor,
nous projectors portàtils sense fils, nous monitors de més resolució, fins a 3440 * 1880 píxels, televisors OLED amb capacitats de vídeo 4k UHD, i una mica corbats.
dispositius d’àudio d’alta fidelitat, perquè serà l’any de l’àudio en streaming d’alta resolució MQA (Master Quality Ahthenticated)
la foto és d’un preamplificador/DAC de McIntosh Laboratory, el D150, que es presentarà al CES i que per 3.495 lliures esterlines pot ser vostre. Pels neòfits, un DAC és un Digital to Analogue Converter o conversor de digital a analog.
un nou robot aspirador amb realitat augmentada o un connectat al wifi (Neato Botvac Connected) que podreu consultar des del vostre telèfon,
i tot d’artilugis de realitat augmentada, dels quals HTC sembla que és qui té més experiència … vaja totes les novetats tecnològiques dels anys vinents.
Els wearables seran l’estrella de la fira, ara que el cost del hardware ha baixat en picat. Fitbit ha de portar la veu cantant i seran els qui donaran la conferència inaugural el dia de la Premsa. Totes les veus diuen que aquesta campanya de Nadal li ha passat la mà per la cara al rellotge d’Apple.
La millora de les bateries
Encara no sabem qui o quines empreses lideraran la revolució de les bateries, és probable que Graphenanno una empresa de Yecla (Múrcia) sigui una d’elles, ha patentat un sistema que multiplica per cinc la capacitat de les bateries actuals i que apunten directament a la millora del rendiment de les bateries per a cotxes elèctrics.
Encara que no hauríem de treure la vista d’Elon Musk i el seu PowerWall o bateries casolanes, la SpaceX que acaba de fer tornar un coet re-utilitzable i Tesla.
Musk que diu que les bateries de Ió-Liti o Li-ion per a cotxes seran les que s’emportaran el premi gros i que es començaran a produir de forma industrial el 2016, amb prou avantatge sobre el nou Porsche elèctric que no veurem fins al 2020.
la IoT i la domòtica arriba a tots nosaltres.
La Internet de les Coses (IoT) que porta uns anys dient que serà el proper boom sembla que aconseguirà, aquest 2016, entrar a les nostres cases.
Per començar, Apple va presentar el 2014 i posar a la venda l’estiu del 2015 el seu HomeKit i segur que els altres li vindran al darrere. Sistemes de control de la llum, termòstats espavilats, endolls i sensors per a casa que qualsevol de nosaltres podrà posar i governar: obrir les persianes, connectar la cafetera, apujar la temperatura abans de sortir del llit, encendre els llums quan arribem a casa, tancar totes les portes abans d’anar a dormir, i tot això amb ordres de veu.
Aquí teniu un bon article de tots els artilugis que poden funcionar amb el sistema d’Apple.
En Punset tindrà raó?
En Ray Kurzweil, inventor i futurista de Google, poca broma, pren fins a 100 pastilles diàries per aconseguir la ‘singularitat’ (que arribarà l’any 2045) o, dit d’una forma senzilla, el moment en què la tecnologia li permetrà viure indefinidament.
No és un qualsevol, Kuzweil és un dels principals pensadors en l’àmbit d’intel·ligència artificial, tecnologia i futurisme, si voleu, podeu llegir el seu llibre ‘The Singularity is Near’, només per $15.18 a Amazon o bé podeu veure la peli per $9,95 o bé amb tots els bonus tracks possibles per $14,95.