L’app per a repensar el ‘consum col·laboratiu’.

Vuit trucs, nous i vells, per a l’iPhone.

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTV: trucs per l’iPhone amb IOS 9.3, en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Vuit trucs, nous i vells, per a l’iPhone.

 

Avui un article dedicat als usuaris d’iPhone perquè amb motiu de la nova versió 9.3 que van presentar a finals de març, han incorporat algunes millores que vull compartir.

Sí, la 9.3 és aquella versió que va provocar molts problemes entre els usuaris que s’actualitzaven, i que va requerir la sortida immediata de la versió 9.3.1

Night shift

És tant nou que els d’Apple ni ho han traduït, ho trobareu, dins de la configuració, a l’apartat ‘pantalla i brillantor’ i el que fa és canviar automàticament els colors de la pantalla a una gamma més càlida que es fa de nit i, segons diuen, t’ajuda a tenir un son més reparador. Podeu programar-lo per unes hores concretes o bé activar-lo manualment fins demà, així com decidir la ‘calidesa’ de la pantalla.

Pels que teniu un Mac aquesta opció us recordarà molt el f.lux que fa tot això i molt més i també el teniu disponible per Windows, Linux, iPhone/iPad i Android.

Llegeix la resta d’aquest article …

L’app per a repensar el ‘consum col·laboratiu’.

Aquesta setmana passa per l’Internauta Andreu Camprubí, que hi presenta l’aplicació Kune
Amb l’etiqueta de consum col·laboratiu s’engloben actualment a la xarxa iniciatives tan famoses com la plataforma d’intercanvi de pisos Airbnb, el portal de compra-venda de productes Wallapop i els serveis de desplaçaments Uber i Blablacar. Però també hi ha eines d’intercanvi com Obsso i la moneda social de l’Ecoxarxa del Montseny. ‘El consum col·laboratiu és un paraigua on s’aixopluguen tot d’actors tan heterogenis i diferents, que se’m fa difícil de pensar que es puguin englobar sota un mateixa etiqueta’, reconeix Andreu Camprubí, membre de la cooperativa el Risell i un dels creadors de l’app Kune: ‘Per mi, l’essència del consum col·laboratiu no és el consum, sinó el factor col·laboratiu.’ A través de Kune, que significa ‘junts’ en esperanto, els usuaris poden deixar-se temporalment aparells i productes que vulguin compartir dins de xarxes de gent o d’entitats basades en la confiança mútua, el contacte directe de tu a tu i la proximitat geogràfica.

Camprubí n’explica el funcionament, senzill: ‘Una vegada instal·lada al mòbil, t’has d’enregistrar a l’app i carregar-hi tots els objectes que tens a casa i als quals dónes un ús molt esporàdic, amb la descripció, la fotografia i la localització, perquè tothom qui els pugui necessitar te’ls demani i te’ls torni després.’ Són coses que pots haver de menester en un moment determinat, però que no vols ni fa falta comprar. ‘És com un Wallapop, però sense intercanvi econòmic: de fet, vigilem que dins l’app no es comprin ni es venguin coses, perquè és com entenem nosaltres el consum col·laboratiu.’ Kune, continua explicant, s’acosta a aquesta filosofia des d’una òptica de transformació, de proposta alternativa al model de consum imperant i amb la intenció de generar vincles comunitaris i cohesió social. En cap cas com un nínxol de mercat amb ànim de lucre, com fan moltes empreses dins el ‘calaix de sastre’ del consum col·laboratiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *