Repara-ho tu mateix.

Protegir la intimitat dels infants a les xarxes socials.

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTV: com els pares sobre-exposen als fills a les xarxes socials i com reduïr-ho , en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Protegir la intimitat dels infants a les xarxes socials.

 

Recentment hem sentit a parlar a les notícies del dret de la intimitat dels infants a les xarxes socials. És un tema recurrent que no deixa ningú indiferent. Solem veure vídeos de nadons i fotos d’allò més divertides, però què en pensaran, els protagonistes, quan siguin adults? Tenim dret, els pares, d’exposar-los a la vida pública? Què se’n fa, de les imatges dels nostres fills que s’escapen del nostre control? Les imatges d’una innocent festa d’aniversari entre la canalla, per exemple, és molt contradictòria amb el que els ensenyem: que protegeixin la seva intimitat i la seva imatge. De fet, d’aquí a alguns anys podrem reconstruir la vida d’un nen des de la primera ecografia fins el dia del seu casament. De tot això, en parlarem tot seguit.
Algunes dades

Instagram té 400 milions d’usuaris actius cada mes que, de mitjana, hi pugen 80 milions de fotos el dia i que aconsegueixen 3.500 milions de ‘m’agrada’.

Facebook té 1.650 milions d’usuaris actius (al final de l’abril del 2016), dels quals 1.090 milions entren a Facebook cada dia.

En el bloc Ser mamá en Inglaterra veureu fins on arriba la dèria: una de les entrades és ‘30 fotografías y formas creativas de anunciar tu embarazo’ i aquesta és la foto que més agrada:


Llegeix la resta d’aquest article …

Repara-ho tu mateix.

 

Cristina Lampón, de Restarters Barcelona, explica a ‘L’internauta’ la filosofia de l’autoreparació d’aparells elèctrics i electrònics

Una reacció molt habitual quan se’ns espatlla un aparell elèctric o electrònic és dir: ‘Costarà més reparar-lo que no pas comprar-ne un altre.’ L’obsolescència programada, el consumisme…, ens hi empenyen, però hi ha gent que vol fer-nos reflexionar sobre una altra opció: l’autoreparació. Són els ‘restarters’, un moviment paral·lel al dels ‘makers’ nascut a la Gran Bretanya del ‘do it yourself’ i que a casa nostra ha començat a fer els primers passos. Cristina Lampón, de Restarters Barcelona, explica que el concepte de reengegar, en el seu col·lectiu, té un doble sentit: d’una banda, el d’ajudar la gent a reparar-se els seus aparells elèctrics i electrònics espatllats; i, d’una altra, el de repensar la relació que tenim amb els nostres aparells. ‘Volem canviar la dinàmica que portem de llençar tot allò que no funciona perquè té un gran impacte en molts aspectes, com el medi.’

La clau del món ‘restarter’ són les ‘restart parties’, uns esdeveniments oberts al públic que es convoquen periòdicament i en què els usuaris poden portar-hi els seus aparells espatllats i rebre-hi l’ajuda d’algun reparador voluntari. ‘L’objectiu principal’, explica Lampón, ‘no és d’arreglar l’aparell, sinó d’involucrar la persona al màxim en la reparació i, si no es pot adobar, si més no veure què s’hi podia fer.’  ‘Sols veient l’aparell per dins ja es nota que la gent perd la por o el respecte d’obrir-lo’, afegeix. La cosa que importa, doncs, no és tant la reparació en si, sinó la conscienciació dels consumidors: ‘Volem demostrar que no passa res que se’ns acudeixi de voler obrir i remenar un aparell espatllat.’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *