Pal Robotics: Robots humanoides amb signatura catalana.

Més eines de Google (tercera part).

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVmés eines de Google (3a part), en versió vídeo i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
ATENCIÓ, aquesta temporada, els diumenges a les 19h a ElPuntAvuiTV

Més eines de Google (3a part).

Avui acabem la sèrie d’articles sobre Google i els seus productes que vaig començar amb G Suite.

maps

Tots ho hem fet servir per això, però Google Maps no és només un servei per trobar una adreça o lloc, serveix per portar-nos allà a on volem anar, però té moltes altres funcions:

Li podeu demanar com voleu desplaçar-vos en cotxe, en bus o tren, transport públic en general, en bici, a peu o en avió si la distància és prou gran.

Té algunes dades d’autobusos, tots els de Barcelona i Rodalies, però per exemple, encara no té les dades de la Sarfa però sí les de Sagalés per anar a Manresa, per exemple.

Si voleu anar en tren a Girona des de Barcelona, us ensenyarà les diferents opcions, des de l’Ave a Regionals si fixeu una hora de sortida i, al final, us enviarà a Renfe per comprar els bitllets.

Si trieu avió, us oferirà mostrar-vos una llista de vols i opcions per comprar els bitllets i, fins i tot, consells per canviar les dates i estalviar-vos diners, per exemple per anar a Atenes Google em deia que els vols més barats d’anada i tornada costaven 159 € del 3 al 7 de novembre però que si tornava el 8 de novembre, em podia estalviar 55 €, llavors, des del google maps mateix m’ha enviat a edreams que m’oferia un per 145,25 € però amb escales.

 

Dins de google maps trobareu street view, que és com passejar-se pel carrer veient els edificis actuals i té una opció per veure el passat, podeu fer proves amb indrets coneguts i veure com han anat evolucionant. La foto és d’un cotxe de Google, dels molts que té donant voltes pel món per actualitzar les fotos del state view.

Pal Robotics: Robots humanoides amb signatura catalana.

Vicent Partal conversa amb la representant de Pal Robotics, una empresa que es dedica a la investigació robòtica

En el programa d’avui Vicent Partal conversa amb Judith Viladomat, cap de comunicació de Pal Robotics, una empresa de signatura catalana que es dedica a la investigació robòtica i dissenya robots humanoides, és a dir, pensats per a assimilar el cos i els moviments d’un ésser humà. De primer moment, aquests ginys ens poden causar cert rebuig, però no són pensats per a suplir el treball humà, sinó per a fer tasques concretes que les persones no poden fer. A banda la branca d’investigació, Pal Robotics dissenya robots encarats a oferir serveis en botigues o ambients domèstics, o bé assistir treballadors i ocupar-se de tasques que requereixen moviments repetitius. Això sí, sempre essent controlats per una ment humana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *