Zonectats, un pas més enllà de Whatsapp

Seguretat virtual.

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVles claus per millorar les nostres contrasenyes, en versió vídeoàudio, i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
ATENCIÓ, aquesta temporada, els diumenges a les 19h a ElPuntAvuiTV

Seguretat virtual.

Tot just el 13 de maig deia que a l’Internauta hem parlat moltes vegades de les contrasenyes i, cada cert temps surten notícies que parlen de la gran quantitat, normalment milions, de contrasenyes robades, aquests dies es parla que un hacker rus n’ha aconseguit més de 272 milions, notícia a Computerwolrd, i que venia per 1 $, doncs bé, aquesta setmana s’ha sabut que els de Yahoo van patir una infiltració fa dos anys en la que els hi van robar més de 500 milions de comptes d’usuari i contrasenyes.

Si hem de fer cas del que ara diuen els de Yahoo, els hi han robat noms, adreces de correu, números de telèfon, dates de naixement, contrasenyes encriptades i, en alguns casos, preguntes de seguretat.

Avui intentarem parlar de com gestionar les nostres contrasenyes, no, no hi ha solució si al proveïdor a qui li heu donat la vostra li prenen, però intentarem que no se us oblidin i que si us les prenen, minimitzeu els danys, i molt abans, parlaré de com fer servir els serveis de ‘verificació en 2 passos’ que ens protegeix quan algú sap la nostra contrasenya.

A més, intentarem fer bondat i tenir unes contrasenyes que compleixin totes els requeriments que alguns llocs posen, encara que, si fem cas als tècnics de seguretat, i de vegades val la pena fer-los cas, el millor seria tenir una contrasenya diferent per cada lloc a on ens volem connectar, però això seria demanar massa.

I, finalment, encara que sembli contradictori, us explicaré com compartir la vostra contrasenya!

Zonectats, un pas més enllà de Whatsapp

Vicent Partal conversa amb Francesc Grau, un dels creadors de l’aplicació de missatgeria instantània Zonetacts

Al programa d’avui Vicent Partal conversa amb Francesc Grau, un dels cofundadors de l’aplicació Zonetacts. Permet de fer xats, però no amb els vostres contactes telefònics, com WhatsApp, sinó amb desconeguts que són a prop nostre. Dit així, molts s’alertaran per la privacitat, però l’aplicació permet que cada usuari controli sempre qui els veu, amb qui volen contactar i qui volen que hi contacti. El projecte és atrevit i ambiciós en un mercat farcit d’alternatives, com ara Telegram, Signal o Line. Però els impulsors diuen que Zonetacts no substitueix ningú, ans obre un nou horitzó als usuaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *