Fosbury, l’esportiu digital que no es fixa en el futbol – L’Internauta del 2 de gener de 2015

L’intercanvi de fitxers P2P

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTV: L’intercanvi de fitxers P2P, en versió vídeoàudio i/o text

Joan Jofra
Ara els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

L‘intercanvi de fitxers P2P

Després dels característics àpats nadalencs i l’intercanvi de regals, avui parlarem també d’intercanvis, però d’informació o, més ben dit, de fitxers. Hi ha qui considera que són un regal: tot el que es rep de franc és un regal, donar, compartir, rebre… Paraules ben boniques que es veu que no agraden gaire a les autoritats i per això han tancat moltes pàgines que compartien fitxers de manera il·legal o com a mínim no respectaven les lleis de la propietat intel·lectual, tot i ésser de contingut moltes vegades de caràcter cultural. Avui no entrarem en la legalitat o moralitat dels llocs d’intercanvi de fitxers, sinó en el seu funcionament.

El 9 de desembre passat The Pirate Bay (TPB) va patir una batuda policíaca a Suècia que va deixar els servidors inutilitzats, però com McArthur van dir que tornarien. Però què era aquesta web i, sobretot, què són els torrents de què tant sentim a parlar i que trobem a faltar?

Fosbury, l’esportiu digital que no es fixa en el futbol

Els últims anys han passat per l’Internauta força periodistes per explicar-nos les iniciatives que s’han empescat per continuar exercint la professió malgrat la crisi múltiple que viu l’ofici. Avui és el torn de Roger Castillo, un dels impulsors de Fosbury, la primera revista dedicada a ‘l’altre esport català’ pensada exclusivament en format digital i interactiu. I és que més enllà del futbol, hi queda molt d’esport, pensen: ‘Catalunya és un territori eminentment poliesportiu que mereix, com a mínim, la mateixa atenció i valor que l’esport dels 11 contra 11. En el país del ‘futbol, futbol, futbol’, semblaria absurd plantejar-se un projecte periodístic que exclogui aquesta hegemonia. Però ens hi hem atrevit, a fer-ho diferent. Saltem d’esquena. Com va fer Dick Fosbury.’ La revista, mensual, va néixer al març en format 100% digital: sols es pot llegir a la web o descarregada a la pissarreta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *