Eines pel disseny del Currículum

 
Ara que sembla que l’economia millora i que l’atur va minvant proposaré maneres de dissenyar un currículum però recordeu que això és només la forma, el fons ha de ser vostre, uns bons estudis són la millor bastida i això no ho pot fer cap programa informàtic.
 
 

20150130 curriculum_nuvol
 
 

Per començar hem de tenir clars aquests aspectes: què volem escriure (informació) com ho volem escriure (presentació) on ho volem escriure (aquí entra en joc la vostra creativitat) i a qui va adreçat (atenció el tipus d’empresa a qui va adreçat, potser un currículum imprès en mocadors de roba pot semblar divertit però hi ha empreses que volen eficiència i seriositat).
 
 
El currículum Europass
 

El Currículum Europass és una forma clara i completa de presentar la informació relativa a totes les qualificacions i competències d’un ciutadà. Forma part del dossier Europass que és un dossier personal que inclou diversos documents que acrediten les qualificacions professionals i les competències personals en relació al món laboral.

L’Europass té el seu origen a la Decisió núm. 2241/2004/CE del Parlament Europeu i del Consell de 15 de desembre de 2004, relativa a un marc comunitari únic per a la transparència de les qualificacions i competències.

El Dossier Europass consta de 5 documents

2 documents que vosaltres podeu fer:

  • Currículum Europass,
  • Passaport de llengües Europass,

i 3 documents que elabora i expedeix l’administració competent.

  • Suplement Europass al títol certificat,
  • Suplement Europass al títol superior i
  • Document Mobilitat Europass.

La Generalitat t’ofereix un web per crear un PDF amb el teu currículum, no es guarden cap dada ni tan sols t’inclouen a les dades del SOC, és un formulari per crear un PDF, però al final en donen un RTF i si quan ja el tens al teu ordinador vols canviar qualsevol cosa al cap d’uns dies, has de tornar a entrar-ho tot o bé rectificar el RTF amb el risc de desmuntar el format del document.

L’Europass també té el seu propi web, en castellà, per crear el currículum però, igual que la Generalitat NO guarda el contingut, t’ajuda a fer-lo però si fas canvis, has de tornar a entrar les dades.
 
 
Pàgines especialitzades
 

Si esteu buscant feina o canviar la que ara teniu, el primer que heu de fer és donar-vos d’alta a Linkedin, la xarxa social més important per compartir les teves dades professionals, i ells mateixos us ofereixen via LinkedinLabs un ‘fabricant’ de currículums (Resume Builder) amb moltes plantilles i que us permet agafar les dades de Linkedin i entrar les dades addicionals de forma ben organitzada i publicar-lo en una URL, així com exportar-lo a PDF.

ResumUP agafa les teves dades de Facebook i/o Linkedin, té una presentació visual impactant, té bons consells i idees per presentar les teves dades, però quan importa les dades insisteix a posar-me que visc a Madrid, això són problemes menors, la part positiva és que és el més espectacular que he vist, val la pena el premium per 3$ al mes.
 
 

6486709D-C7EC-4EC4-868B-B54D359012C0
 
 

Infojobs té el seu propi ecosistema, et permet importar el currículum de Linkedin però tot es queda dins InfoJobs, no et permet crear un currículum per enviar a un altre lloc, és un lloc per trobar feina, no per crear un currículum que pugueu fer servir a altres llocs.

VisualCV et permet identificar-te amb les credencials de Linkedin i ell solet t’agafa les dades que tens allà per fer l’esquema del teu currículum, inclou els teus llocs de treball (experiència professional), la formació acadèmica i les teves habilitats, encara que hagis escollit una plantilla, tot el que has entrat s’aprofita si la que has escollit no et fa el pes i vols canviar de plantilla, així com pots canviar d’idioma i els titulars canviaran automàticament, et permet pujar una foto però té pocs elements multimèdia previstos, com gairebé tots, intentaran fer-te pagar 6$ al mes per la versió premium amb més plantilles, seguiment de les visites, exportació a PDF, etc

LiveCareer és molt senzill i et va guiant i donant idees i fins i tot frases fetes per a cada apartat, com molts dels que veurem només admet el castellà i, si vols descarregar un PDF amb el teu currículum has d’optar per l’opció Premium, només 1,99€ per 14 dies, si no és el vostre escollit, coma mínim doneu-li un cop d’ull per ‘copiar’ les frases fetes.

ResumeBaking també permet importar les dades de Linkedin i té moltes opcions i plantilles per fer un gran currículum.

Una forma diferent de fer un Currículum ho trobareu a Cuvitt perquè a més de plantilles, idees, fotos, seguiment, això que tothom té, dóna idees per emfatitzar les habilitats personals i les qualitats, els dos apartats que cada vegada es miren més en un currículum. El sistema analitza el currículum i li dóna a l’usuari més de 30 tipologies i més de 20 indicadors per posicionar el currículum en el mercat laboral, és una bona eina de diagnòstic personal i gratuïta.

 
 

F50A38D2-2936-46ED-8C7A-9245C562A92E
 
 

I, finalment, el Currículum més vídeo el trobareu a mi-curriculum-vitae i et permet tenir-lo on-line per poder ser consultat sempre. A la seva pàgina inicial tenen els darrers currículums publicats amb vídeo perquè us en feu una idea.
 
 
Enviar el teu Currículum
 

Ja sigui perquè ens l’han demanat o bé perquè estem fent prospeccions, arriba el moment en què hem d’enviar el currículum per email i hem de seguir algunes normes elementals:

  • envia’l des de la mateixa adreça que has posat al currículum
  • fes servir un compte d’email neutre, no val que el teu compte sigui superman@gmail.com o similar
  • envia’l en format PDF i si en saps, en PDF signat i NO modificable, donaràs la sensació de què en saps si envies un currículum que incorpora ja una mica de tecnologia. Evita enviar-lo en format Word, hi ha detectors de virus o receptors d’email que no els accepten per la perillositat, a més si no té la mateixa versió que tu pots ser que el teu currículum al qual li has dedicat moltes hores perquè quedi ‘maco’ es vegi fatal.
  • posa-li un nom al document a on hi surti el teu nom i cognoms, el qui el rebi ho tindrà més fàcil per identificar-lo que si rep un document xd45ret.pdf o bé curriculum.pdf 🙂
  • en el subjecte de l’email posa el codi de referència de l’oferta, el lloc que vols i el teu nom.

 
 

Amb aquests consells no us puc garantir que trobareu feina però segur que causareu una bona primera impressió, la competència serà dura però el premi valdrà la pena.

0 comments on “Eines pel disseny del Currículum

1 Pings/Trackbacks for "Eines pel disseny del Currículum"

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *