El Mobile World Congress 2015

 
Aquesta setmana dedicaré l’article a explicar la meva versió del #MWC15, no des del punt de vista estricta de tecnologia sinó de com vaig veure el Congress, que no ens ha portat grans novetats disruptives, però si productes que milloren els actuals, com el nou Samsung Galaxy S6 o la introducció de molta tecnologia mòbil als cotxes.
 
 
El primer que veus quan entres al Mobile és una cosa que hauria d’haver-hi a tots els llocs públics, carregadors!, són una mena de caixes fortes petites, per evitar que te’l prenguin, a on deixes una estona carregant el teu mòbil, perquè el tema de les bateries i els mòbils encara no està prou perfeccionat.
 

IMG_5552

 
 
Des del Mobile vaig tuitejar que no m’importava la tecnologia que hi pogués haver dins d’un Masseratti que hi havia a l’estand de Qualcomm, que em quedaria amb el Masseratti encara que hagués de deixar el meu telèfon tirat a terra, però m’heu de reconèixer que sí que és molt important l’acord Samsung – Seat per ‘mobilitzar’ l’Ibiza i altres models de Seat.
 
 
A l’stand de Ford, sí, era el Mobile, no era el Saló de l’Automòbil 🙂 hi havia un parell de bicis elèctriques de Ford que em van cridar l’atenció, i realment estaven allà per cridar l’atenció i fer-te picar, era un exercici d’imaginar com podia ser la mobilitat del futur a ciutats molt congestionades combinant furgonetes amb capacitat de càrrega i bicis que feien servir la furgoneta com a magatzem amb rodes per poder repartir les comandes. Les bicis les havien dissenyat els treballadors de Ford en un concurs – competició intern i Ford hi havia posat els diners per fabricar el model i presentar-lo al Mobile.
 

IMG_5560

 
 
Encara que ja ho sabia, veure en lletres molt grans a un videowall, la frase ‘Motorola, a Lenovo company’ em va impressionar, potser més que saber que Nokia ara és una Microsoft company. Si alguna companyia es pot qualificar de l’empresa de tota la vida, el paradigma d’empresa americana de mobilitat i tos els adjectius que vulgueu, és Motorola, qui no ha tingut un mòbil Motorola? Bé, espero que els amics de Lenovo, que han tingut un ‘petit’ problema amb malware de fàbrica als seus ordinadors, no l’enterrin com sembla que farà Microsoft amb Nokia.
 

IMG_5557

 
A9D87454-B91A-4FD4-8776-DD2CC30ADE65
 
Els d’HTC (els xinesos de Taiwan) van presentar una càmera autònoma, la RE Camera, molt fàcil de governar i agafar, que s’enllaçava amb el teu telèfon per millorar la capacitat i portabilitat del teu telèfon i poder fer encara més selfies, vaig trobar-ho diferent de les altres coses del Mobile, uns 170 a Amazon.
 
 
 
 
Una cosa que em va cridar molt l’atenció va ser el panell interactiu que hi havia a l’stand de Barcelona Mobile World Capital Foundation, de lluny semblaven moltes televisions sincronitzades i a mesura que m’hi acostava vaig veure que eren uns panells analògics amb caixes de cartó que tenien com un rolodex dins, sincronitzat perfectament. Encara més impactant va ser un panell individual amb una sola caixa que responia a les meves ordres que donava aixecant el dit polsa (o abaixant-lo, com al circ romà)
 
 
 
Una gran demostració de la potència dels mòbils la van fer els de BTV que emetien l’Informatiu només amb tecnologia mòbil, mireu el vídeo que vaig fer mentre el presentador era enregistrat per tres càmeres professionals que portaven un iPhone 6 a les mans.
 
 
 
I, per acabar, un invent que em va semblar genial per la seva simplicitat, és el que vaig anomenar com a pal per a selfies sense pal, un mànec per aguantar el mòbil fabricat per Shoulderpod, una empresa de Barcelona que per 29,90€ tens un grip pel mòbil, una rosca universal per enganxar el mòbil a qualsevol trípode i un stand que us permet fer selfies de forma segura, a més d’una corretja per evitar que el mòbil es caigui just quan esteu intentant fer la foto de la vostra vida, mireu aquest vídeo que us ho explica millor que jo.
 
Shoulderpod_S1_iPhone_grip_handle
 
 
 
I l’any que ve ja no recordarem les cues dels Ferrocarrils ni com anàvem d’estrets 🙂
 

IMG_5548

 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *