Els cervells d’Internet

Comunicar molt en poc espai, les infografies

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVuna imatge val més que mil paraules, o com dir molt en poc espai: les infografies, en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Comunicar molt en poc espai: les infografies

La setmana passada parlava de targetes gràfiques. Avui tocaré un tema en què, en certa manera, també caldrà tenir una bona targeta gràfica sobretot si ens endinsem en el món del 3D. Em refereixo a les infografies, una eina visual, atractiva i bastant més comuna que no ens pensem… perquè una imatge val més que mil paraules. Avui aquest article tindrà moltes imatges i molts vincles a més imatges i poques paraules, així que les meves disculpes anticipades. 

Què és

Una infografia és una combinació d’imatges i text que comuniquen una informació de manera clara, fàcil i visual, i que cerquen maximitzar la comprensió al mateix temps que és impactant, ens crida perquè la llegim.

Els cervells d’Internet

Un dels subsectors més invisibles d’internet, però de vital importància, és el dels ‘data centers’. En paraules de Francisco Costa, de l’empresa Adam, aquests centres de dades són espais preparats tècnicament per a poder establir-hi infrastructures tecnològiques pròpies del mateix ‘data center’ o, la majoria de vegades, de clients que hi porten les seves en un entorn segur. Entrant en detall, un centre de dades es caracteritza pel fet de garantir quatre aspectes clau: la seguretat perimetral (vigilància tothora i tot l’any, aïllament total, control amb càmeres, sistemes d’alerta i alarmes externes…), la seguretat tècnica (manteniment del corrent elèctric, prou potència per als servidors, grups electrògens per a garantir la continuïtat de l’electricitat…), les infrastructures de telecomunicació i la climatització. L’empresa Adam va néixer el 1989 amb un primer centre de 600 metres quadrats a la Travessera de Gràcia de Barcelona. Després en va obrir un altre a Madrid, seguint el model dels de Google quant a eficiència energètica i, des de fa un any i mig, en té un altre de 4.000 metres al Parc Tecnològic de Cerdanyola del Vallès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *