Calaix de trucs

 
Fa dies que vaig recollint un grapat de llocs web que m’ajuden al dia a dia per fer-ne un resum i poder compartir-los amb vosaltres perquè us facin la vida més senzilla.
 
El dia a dia
 
Per solucionar-nos la vida amb els PDF’s hi ha l’eina gratuïta i sense necessitat de registre, perfecte per vosaltres, és PDF Burguer, ara anomenat Docs Zone, amb els serveis d’aquesta web podreu:
 
  • convertir arxius del vostre ordinador a PDF (Word, Excel, imatges, etc)
  • combinar arxius de diferents formats en un PDF
  • convertir una web en PDF
i, al revés:
 
  • convertir un PDF a Word
  • convertir un PDF a Excel
  • i convertir un PDF a una imatge
 
Per fer encara més coses, PDFescape us permet modificar o posar notes com si fossin post-it a un document PDF, incloure un formulari a un PDF o bé omplir-lo i, al final, afegir-li un password al document.
 
 
Si alguna vegada heu tingut la necessitat per fer una presentació d’enregistrar el que fas a la pantalla per ensenyar les passes a fer per configurar un programa, per exemple, Screenr és la solució basada en web i, si vols, quan ho tinguis, pujar-lo a YouTube. Sense instal·lar res al teu ordinador, funciona als Macs i als PCs i, fins i tot, es reprodueix a l’Phone.
 
 
Pels qui parleu anglès, un eggtimer és un avisador de temps, allò que t’avisa quan el teu ou dins l’aigua bullida estava al punt, dur, etc, doncs Eggtimer és una web que fa exactament això, li dónes un temps i li dius que t’avisi quan hagi passat. Té alguns temporitzadors especials, per exemple el brusteeth que et marca el temps necessari per a un bon raspallat de dents, dos minuts.
 
 
 
A7059D53-CC78-437D-BB93-A52445633E0C
 
 
 
I la de vegades que no sabíeu quina combinació de tecles de la icona d’un telèfon o una emoticona, doncs, aneu cap a Copypastecharacter que us pinta tots aquests caràcters en pantalla perquè pugueu fer copiar i enganxar, només heu de fer clic enla icona que necessiteu i després enganxar en el vostre document, per exemple: ✆  Si us registreu, podeu tenir el vostre conjunt de caràcters particular.
 
BC4F9265-23BD-4F97-BA6A-9A5EF9A7AEE0
 
 
Un web no precisament necessari, però que us agradarà és Wallhaven una gran col·lecció de wallpapers en moltes definicions, fa poc es va tancar un dels webs més importants i aquest està recollint els dissenys que tenia.
 
I encara més disseny, si el que busqueu són icones per les vostres presentacions, pels vostres documents o pels vostres webs, tres adreces:
 
  • Iconfinder presumeix de tenir 472.000 icones, classificades per categories i estils.
  • Findicons amb 475.000, quina curiositat, i que acaben d’obrir el web vector.me amb gràfics vectorials, lúnic lloc que dóna resultats a la cerca de ‘catalan flag’
  • IconArchive amb 587.000, el líder,
 
377933C8-76E1-44F5-93F9-49393153D6B8
 
 
el funcionament gairebé sempre és el mateix, moltes de les icones són gratuïtes per a ús particular, però cal pagar per ús comercial o per més alta qualitat, excepte les que explícitament diuen que són gratuïtes per ús comercial.
 
 
Un compressor d’imatges, perquè us ocupin menys espai i que, quan les poseu a la web no gastin tant de temps baixant, és Compressor.io he fet una prova amb una foto de 6,6 mb que l’ha comprimit a 1,25 mb, una vegada ‘apretada’ us permet guardar-la o bé a Google Drive o a Dropbox. Permet tractar imatges de format JPEG, PNG, GIF i SVG i permet fer compressió ‘lossless’ o ‘lossy’, és a dir sense pèrdua d’informació o amb pèrdua.
 
 
La vida a Internet
 
L’escurçador d’adreces de Google fa que quan hagis d’enviar una adreça, per mail, per whatsapp no hagis d’escriure una parrafada que, a més de ser pràcticament impossible de copiar, queden estèticament molt malament als missatges, així que aneu a la pàgina de Goo.gl, copieu l’adreça de veritat ben llarga i us escurçarà la vostra adreça. Si ho feu quan esteu identificats amb el vostre compte de Google, us guardarà estadístiques de qui ha fet servir la vostra adreça escurçada. Feu la prova amb aquesta adreça de pensalla.cat
 
 
I l’allargador d’adreces, unfurl, que fa l’invers, a partir d’una adreça escurçada us diu quina és l’adreça original en cas de què tingueu sospites de que us pot portar a algun lloc web perillós. Una vegada entada l’adreça et diu a on et portarà i un estudi de confiança del lloc web i dels seus enllaços i scripts. També podeu fer la prova amb la mateixa pàgina de pensalla.cat
 
I l’escurçador d’adreces de mail Scrim, que serveix perquè NO poseu la vostra adreça de mail a la vostra pàgina web o blog, o a twitter, fòrums, Facebook, etc, perquè els ‘recollidors’ d’adreces per alimentar les llistes d’spam es dediquen a analitzar pàgines i recol·lectar adreces.
 
2C2D6465-3289-49F9-8FC9-2E15D2A6266E
 
 
 
això no s’acaba aquí, seguiré fent col·leccions d’adreces pels futurs programes, la setmana vinent recursos d’emergència i recursos pels qui feu webs o blogs.
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *