Les dades de salut en l’era del ‘big data’

Calaix de trucs

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVllocs web que m’ajuden en el dia a dia, en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Calaix de trucs

Fa dies que vaig recollint un grapat de llocs web que m’ajuden al dia a dia per fer-ne un resum i poder compartir-los amb vosaltres perquè us facin la vida més senzilla.

Per solucionar-nos la vida amb els PDF’s hi ha l’eina gratuïta i sense necessitat de registre, perfecte per vosaltres, és PDF Burguer, ara anomenat Docs Zone, amb els serveis d’aquesta web podreu:

  • convertir arxius del vostre ordinador a PDF (Word, Excel, imatges, etc)
  • combinar arxius de diferents formats en un PDF
  • convertir una web en PDF

i, al revés:

  • convertir un PDF a Word
  • convertir un PDF a Excel
  • i convertir un PDF a una imatge

Les dades de salut en l’era del ‘big data’

L’Internauta entrevista aquesta setmana Lidia Buisan, de l’Observatori de Bioètica i Dret

Actualment, les tecnologies de ‘big data’ permeten d’abordar i de gestionar anàlisis amb un gran volum de dades de molta complexitat. En el cas de la sanitat, l’ús i la comercialització d’informació personal és un àmbit molt sensible i que incorpora riscs i amenaces a la intimitat. D’això va alertar el document ‘Bioètica i big data en salut‘, elaborat per l’Observatori de Bioètica i Dret (OBD) de la Universitat de Barcelona amb la col·laboració del Grup de Recerca de Dret Privat, Consum i Noves Tecnologies. L’estudi partia de dos eixos: la necessitat d’obrir un debat social informat i previ a cap decisió política sobre l’ús d’aquestes dades sanitàries, d’una banda, i la vulneració del caràcter anònim de les dades amb l’aplicació de la tecnologia de dades en massa, d’una altra. La intenció era de crear una ‘cultura de la intimitat’ en un context en què les dades personals han esdevingut un element estratègic de la societat de la informació i, a més, proposar mesures per a garantir els drets dels afectats. En parlem amb Lidia Buisan, membre de l’OBD.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *