Jugar amb la història

Calaix de trucs (i 2)

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVllocs web que m’ajuden en el dia a dia (segona part), en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Calaix de trucs (i 2)

Continuant l’article de la setmana passada, en què explicàvem tot de trucs per a facilitar el nostre dia a dia, avui continuem amb coses que us ajudaran i us trauran d’un mal tràngol… informàtic.

Un USB d’emergència

Un USB no sols és un dispositiu per a guardar o traspassar dades d’un ordinador a un altre. També pot ser la nostra caixa d’eines d’emergències, petits o no tan petits programes que us poden treure d’un mal tràngol.

El primer que heu de fer és crear un o dos USB d’emergència, depenent del nivell de desastre: si podeu arrancar el sistema o bé si ni tan sols podeu arrancar el sistema.

Jugar amb la història

Les noves tecnologies solen anar acompanyades també de noves terminologies. A mesura que apareixen dispositius electrònics i eines digitals també sorgeixen mots i conceptes nous. És el cas del terme anglès ‘edutainment’, educació i entreteniment a parts iguals. Gràcies al funcionament intuïtiu de les pissarretes s’ha començat a omplir el mercat d’aplicacions per a infants amb aquest doble objectiu: aprendre mentre juguen. A casa nostra ja n’hi ha alguns exemples: Guaita Kina Tribu és una sèrie d’apps educatives infantils que vol despertar la curiositat sobre la història de Catalunya a nens i nenes a partir de quatre anys. Inspirada en l’obra de teatre ‘Trifulkes de la Katalana Tribu’ de Víctor Aleixandre, cada capítol és guiat per un personatge històric que proposa als infants desafiaments mitjançant minijocs. Àlex Climent, director de GKT Studios, explica al programa d’avui els avantatges de les apps educatives infantils, adequades per a l’aprenentatge efectiu i afavoridores de noves habilitats tècniques i experimentals, i també comenta algunes de les dificultats amb què topen encara aquestes iniciatives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *