Cridar i pagar el taxi amb el mòbil

El llibre electrònic.

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVel llibre electrònic, en versió vídeoàudio i/o text

Avui, vull agraïr a en Saúl Gordillo, @saulgordillo,  que m’hagi inclòs com un dels 200 protagonistes de la Internet catalana de Sobirania.cat. Aquest és l’índex onomàstic del llibre amb un miler de referències. Podeu comprar el llibre online.

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

El llibre electrònic.

Estem a la setmana de Sant Jordi i he pensat que hauria d’explicar què és un llibre electrònic, explicar-vos com organitzar la vostra pròpia biblioteca , com compartir els llibres que teniu a la biblioteca, de com fer-ne un llibre nosaltres, dels llibres interactius …
Què és
Un llibre electrònic o eBook, en anglès, és la versió electrònica del que coneixem com a llibre en format paper o, com ara es diu, un llibre vegetal. És una publicació multimèdia perquè pot tenir continguts de text, imatges, só i vídeo i per reproduir-la cal un dispositiu específic o qualsevol ordinador, tauleta o telèfon ‘espavilat’.
Els lectors especialitzats, com l’Amazon Kindle, ofereixen una gran llegibilitat gràcies a l’anomenat ‘paper electrònic’ que, a diferència dels ordinadors, NO emet llum i cansa menys la vista, encara que cal llum externa per llegir. Si voleu llegir al sol, per exemple a la platja, veureu que podeu fer-ho sense problemes, mentre que una tauleta o telèfon us costarà llegir-la al sol.
Una altra característica de la tinta electrònica és que no necessita electricitat per mantenir-la activa, una vegada dibuixada la pàgina no cal consum per mantenir el píxels actius, cosa que redueix molt el consum de la bateria. Però això fa que canviar el dibuix de la pantalla sigui més lent i no reprodueix bé vídeos.
No cal que existeixi un llibre en paper per tenir una versió electrònica, hi ha publicacions electròniques que no tenen el seu equivalent digital.

Llegeix la resta d’aquest article …

Cridar i pagar el taxi amb el mòbil

Un dels missatges recurrents dels últims anys a l’Internauta és que la mobilitat ho ha canviat tot. El tema d’aquesta setmana, els taxis, no fa sinó confirmar-ho. Carles Lascorz ens ho explica gràficament: ‘Sols cal pensar que un telèfon mòbil és ara mateix una potent eina de geolocalització i també una targeta de crèdit, dos elements clau en un servei de taxi.’ Lascorz és director de Hailo Barcelona, una aplicació nascuda el novembre del 2011 a Londres de la mà de tres taxistes i tres emprenedors del sector tecnològic. Tots dos grups treballaven en idees per a fer més eficients alguns aspectes d’aquest mercat, com el fet que el 50% del temps els taxis anaven sense passatge, buits. ‘Amb la irrupció de la telefonia mòbil es va veure que la geolocalització hi podia ajudar, i els dos grups es van unir en un matrimoni perfecte per a crear l’empresa.’ Des d’aleshores Hailo s’ha anat expandint geogràficament i també en nombre de serveis: a mitjan 2013 va aterrar a Barcelona, on ja hi ha dos mil taxistes amb llicència en un any i mig i una bona acollida també entre els usuaris, que amb només dos clics tenen un taxi que els ve a buscar i pel qual sols paguen la carrera, directament des del mòbil. En l’entrevista, Lascorz també ens explica les diferències de base i de concepte respecte d’uns altres serveis de transport com el polèmic Uber i ens descobreix el significat del nom de l’aplicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *