Fem les maletes (digitals), 2a part.

 
En aquesta sèrie de tres capítols de com fer les maletes digitals, primer us vaig fer un resum del concepte de roaming o itinerància de veu i de dades o com nosaltres ajudem a les operadores a tenir uns millors resultats anuals, i els sistemes que tenim per controlar l’ús que en fem per no passar-nos de pressupost.
 
També és important com fer perquè tots tinguem cobertura en un lloc on no arriba o com fer per no trencar-nos el coll fent postures impossibles per poder agafar el poc senyal de telefonia que arriba.
 
20150710 cobertura
 
 
Aquí em teniu pujat a la pedra del ‘Punto de Cobertura’, us puc assegurar que el que diu el cartell és cert, per parlar per telèfon t’has de pujar a la pedra, esperar un moment i fer la trucada sense moure’s de la pedra
 
 
 
Espero haver-vos convençut que les tarifes i el volum de les opcions d’itinerància de dades no són la vostra solució, de fet, si són la solució que us proposen les operadores, no pot ser la vostra, així que anem a altres alternatives…
 
Avui parlarem de com no gastar euros amb la connexió de dades, parlaré del wifi gratuït.
 
 
 
El Wifi de pobres  
 
El wifi és la vostra salvació, i heu de saber trobar wifis gratuïts per allà a on aneu, o, si sou espavilats, i jo no us ho explicaré, com accedir a wifis protegits.
 
Abans de donar solucions, feu veure que sou viatjats, no demaneu com accedir al wifi, a la resta del món heu de demanar com accedir al ‘guai-fai’, de fet al ‘fri-guai-fai’, tot seguit i amb el cap ben alt. Com a resposta, el més probable és que rebeu un paperet amb la contrasenya que haureu de posar al vostre telèfon o tauleta.
 
Abans de seguir, hi ha diferents formes d’accés al wifi, i un sistema de control a les vostres preferències.
 
A les preferències, normalment, tindreu posat que NO es connecti a qualsevol wifi sense demanar-vos permís, això és el més segur i vol dir que si la xarxa no l’heu utilitzat abans, no es connectarà sense que vosaltres ho digueu i, quan esteu de turistes anireu trobant xarxes wifi que mai heu vist ni fet servir, així que haureu d’anar buscant i acceptant les noves xarxes.
 
Si alguna vegada us heu intentat connectar a una xarxa wifi i no us n’heu sortit perquè no teníeu totes les dades o perquè el sistema d’identificació no l’entenen, feu que el vostre dispositiu s’oblidi de la xarxa (‘Ometre aquesta xarxa’ a l’IOS) perquè en cas contrari cada vegada que estigueu aprop intentarà connectar-s’hi amb el mateix èxit o fracàs que la primera vegada
 
 
Els tres sistemes d’accés són:
 
Accés lliure, són les que no tenen cadenat al costat del símbol de wifi, només heu de seleccionar la xarxa, esperar un moment i ja esteu connectats. Vigileu que hi ha xarxes que tenen protecció per adreça MAC (l’adreça física de la targeta de xarxa) i normalment apareixen com a accés lliure perquè la identificació la fa la targeta i per molt que vulgueu no aconseguireu connectar-vos 😉
 
Accés amb contrasenya, el mateix que deveu tenir a casa, quan us intenteu connectar a la xarxa que us han dit, normalment el nom de l’hotel o restaurant, us demana una contrasenya, més o menys llarga, segons el seu sistema de seguretat. Si entreu la contrasenya sense errors, i no sempre és fàcil, us connectareu al wifi.
 
Accés amb pàgina d’autenticació, aquests són els que us enredaran. Els trobareu a llocs públics com aeroports i us enredaran perquè segurament veureu que no tenen cadenat i us semblarà que són xarxes gratuïtes, però després de connectar-vos, abans d’anar directament al whatsapp heu de passar pel navegador i intentar accedir a qualsevol lloc que és la forma de forçar que surti la pàgina d’identificació i posar el vostre codi o registrar-vos per poder fer-lo servir.
 
 
Una vegada connectats, no tots el fri-guai-fai us donen el 100% de servei, pot ser que us trobeu que només us donés accés a webs i no a correu, pot tenir bloquejada la Voip i no us deixarà fer trucades per skype, etc. Us podeu trobar amb totes les casuístiques.
 
 
Per trobar wifis, abans de sortir prepareu-vos i busqueu al lloc a on aneu a viatjar, p.ex. Paris.
 
Aneu a l’Starbucks o McDonalds o fixeu-vos en els adhesius que fan propaganda de wifi gratuït als bars o restaurants i que també us poden oferir un endoll per tornar a donar-li aire al vostre dispositiu 🙂
 
Les oficines de turisme són un bon lloc per trobar wifi gratuït
 
Wifi Finder, amb versions per IOS i per Android.
 
Per als USA, també en versió app
 
Un 67% dels hotels europeus us donen wifi gratuït, però no us en refieu, a Portugal hi trobareu wifi gratuït al 43,7% dels hotels, però a Turquia al 84,7%, i no us penseu que com més categoria té l’hotel més fàcil és trobar wifi gratuït, és justament al revés, només el 57,1% dels 5 estrelles i un 65% de 2 estrelles. Més dades curioses a aquest estudi.
 
 
 
I la setmana vinent acabarem el tema parlant del Mifi i com tenir cobertura per a tothom.
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *