Un jove estudiant català al congrés de desenvolupadors d’Apple.

Fem les maletes (digitals) 3a part.

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVEl tercer capítol de com fer les maletes digitals per vacances: com comprar i fer servir una targeta SIM del país al que anem de vacances, per estalviar-nos molts diners, en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Fem les maletes (digitals) 3a part.

Avui el tercer capítol de com preparar la nostra maleta digital, i explicaré el sistema més econòmic per seguir connectats mentre estem de vacances.
Targetes d’altres operadores
Si esteu fora més d’un parell de dies, la solució definitiva per a les vostres necessitats de dades és comprar una targeta d’un operador local perquè pagareu les dades sense roaming.
Perquè us en feu una idea, una targeta només de dades de Tim, la Movistar italiana per entendre’ns, us costarà 9 € per 5 GB o bé 19 € per 20 MB (més 10 € en qualsevol cas per ‘comprar’ la targeta), vàlida per a tres mesos.
Així que quan arribeu al país de destinació de les primeres coses serà trobar una botiga d’una operadora local. Si sou previsors de mena, abans de sortir haureu comparat preus de les operadores locals i localització de les botigues, si no ho sou, proveu pel centre de la ciutat o a un centre comercial, com aquí.
Penseu que això s’acabarà en poc temps, els d‘Apple i Samsung ja estan treballant per eliminar la SIM dels telèfons i que, via software, l’usuari pugui canviar, quan vulgui, l’operadora que més us interessi, això sí, seguireu estant lligats per les regles de permanència. De fet, Apple ja ha tret al mercat l’Apple SIM per iPad que permet que l’usuari vagi seleccionant plans de dades segons el país a on estigui, els mateixos de GigSky tenen tarifes especials per la SIM, per exemple un pla per nosaltres si volem viatjar a Itàlia, ens costarà 50 € per 3 GB durant 30 dies. Si sou viatgers freqüents per feina, o per multi-vacances, feu un cop d’ull a GigSky perquè també tenen tarifes de veu molt bones si us passeu el dia donant voltes pel món.

Llegeix la resta d’aquest article …

Un jove estudiant català al congrés de desenvolupadors d’Apple.

Marc Clascà és un estudiant de la Roca del Vallès, de disset anys, que al començament de juny va volar fins a San Francisco (Califòrnia) per assistir al Worldwide Developers Conference d’Apple, el congrés més important de programadors dels sistemes operatius OS X i iOS. Va ser un dels més detres-cents estudiants de tot el món que, després de superar un procés de selecció basat en la creació d’una app explicativa del seu perfil acadèmic i dels projectes desenvolupats, va rebre una beca per a accedir i participar en les activitats del congrés, des de tallers i conferències fins a la famosa ‘keynote’ del president de la companyia, Tim Cook, sobre nous productes i plans. Clascà explica que es va interessar per la informàtica a dotze o tretze anys, amb l’entrada a l’institut, quan va començar a fer les seves primeres webs (com la del negoci d’afinació de pianos del seu pare) i més endavant s’ha interessat per la programació web i d’aplicacions (com la de lloguer de pianos PianoConcert). Amb ell hem conversat en l’últim programa abans de l’estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *