Mapillary, l’Street View col·laboratiu.

Fem les maletes (digitals) 2a part.

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVEl segon capítol de com fer les maletes digitals per vacances, en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Fem les maletes (digitals) 2a part.

En aquesta sèrie de tres capítols de com fer les maletes digitals, primer us vaig fer un resum del concepte de roaming o itinerància de veu i de dades o com nosaltres ajudem a les operadores a tenir uns millors resultats anuals, i els sistemes que tenim per controlar l’ús que en fem per no passar-nos de pressupost.

També és important com fer perquè tots tinguem cobertura en un lloc on no arriba o com fer per no trencar-nos el coll fent postures impossibles per poder agafar el poc senyal de telefonia que arriba.

Aquí em teniu pujat a la pedra del ‘Punto de Cobertura’, us puc assegurar que el que diu el cartell és cert, per parlar per telèfon t’has de pujar a la pedra, esperar un moment i fer la trucada sense moure’s de la pedra

Espero haver-vos convençut que les tarifes i el volum de les opcions d’itinerància de dades no són la vostra solució, de fet, si són la solució que us proposen les operadores, no pot ser la vostra, així que anem a altres alternatives…

Avui parlarem de com no gastar euros amb la connexió de dades, parlaré del wifi gratuït.

Llegeix la resta d’aquest article …

Mapillary, l’Street View col·laboratiu.

Si no ho fan els altres, mira de fer-ho tu mateix. És la premissa que va seguir el noruec Jan Erik Solem quan va comprovar que al poble de Suècia on vivia, el cotxe de l’Street View de Google no hi passava. El setembre del 2013 va crear Mapillary, una eina per a democratitzar la visualització de carrers a tot arreu. En format app, dóna opció a la gent de fer fotografies a peu de carrer i situar-les al mapa. Ho explica Pau Gargallo, un dels treballadors de Mapillary repartits per mig món: ‘L’eina és participativa: sols cal agafar l’app, que permet de fer fotografies en seqüència, geolocalitzades amb GPS i amb informació de l’orientació.’ Les imatges, que es poden captar amb cotxe, amb bicicleta o a peu, no són omnidireccionals com l’Street View, però en canvi s’obren a la participació de tothom i, teòricament, això permet de ‘reconstruir tot el món imatge a imatge’. Mapillary, conclou Gargallo, és una barreja d’eficàcia i de filosofia democratitzadora. Ara mateix ja s’hi acumulen més de vint-i-cinc milions de fotografies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *