La revolució de la impressió

Caçadors de bolets tecnològics

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVCom anar a caçar bolets de forma tecnològica, en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Caçadors de bolets tecnològics

Arriba la temporada dels caçadors de bolets i aquest any més que mai, el nostre telèfon intel·ligent serà tan indispensable per a anar a recollir-los com el cistell.

I mentre aneu a muntanya, podeu anar escoltant l’internauta si teniu una bona bateria o porteu una bateria addicional, perquè heu de vigilar no us quedeu sense bateria !

  • Per si de cas ens perdem
  • En cas d’emergències
  • Per recordar a on hi ha rovelloneres

 

Captar dades

És important per si de cas ens perdem, poder anar captant les dades del GPS, dibuixar la ruta que estem fent i poder refer-la a l’inrevés si ens hem perdut. Les aplicacions que capturen dades de la nostra activitat van lligades amb el GPS del nostre telèfon, que rebem des de diversos satèl·lits, sense problemes de cobertura,  i ens permeten, mentre caminem o una vegada de tornada, veure per on hem anat i com ho hem fet.

Acostumen a donar-nos un mapa amb el recorregut que hem fet, el temps, la distància i, pels esportistes, el ritme i les calories consumides, si, a més a més, portem una cinta pulsòmetre al pit, ens pot donar una gràfica de les nostres pulsacions, si pugen, vol dir que hem trobat una bona zona.

Llegeix la resta d’aquest article …

La revolució de la impressió.

El nostre país és un referent mundial de l’alimentació i la gastronomia. I Barcelona és icona internacional del disseny i la fabricació. Partint d’aquesta base, les universitats Politècnica de Catalunya i de Barcelona han decidit d’unir esforços i de crear, a través de la Fundació CIM, un Laboratori de Demostracions Tecnològiques i Recerca Culinària centrat fonamentalment en la recerca sobre la impressió en tres dimensions d’aliments. El professor d’enginyeria mecànica Joaquim Minguella, implicat en el projecte, explica que la impressió d’aliments, malgrat que és molt vistosa i mediàtica, continua essent molt complicada (vídeo 1vídeo 2 i vídeo 3). Per això s’hi vol dedicar el nou laboratori al Campus de l’Alimentació Torribera, un espai on s’apleguen dos blocs de coneixement que al nostre país tenen molt de sentit: la branca culinària, que porta la gent de la UB, i el vessant més tecnològic, dirigit per la UPC. ‘És un camp on el país, hi ha d’ésser. És un desafiament apassionant i realment és molt bonic que dues grans universitats es posin a treballar en un projecte com aquest’, comenta Minguella, per qui la revolució de les tecnologies d’impressió en 3D és un canvi que ens ve a sobre: ‘No sols imprimirem menjar a casa, també plàstic, ceràmica… Canviarà moltes coses, com la logística al món, perquè passarem a comprar matèria primera per a imprimir localment.’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *