De crear webs a criar pollastres.
Avui passa per ‘L’internauta’ Guillem Campreciós, propietari de la granja de pollastres ecològics Ecogall d’Ansevall
En dues dècades de ‘L’internauta’, no recordem haver parlat mai de pollastres en cap programa. Avui és el dia, gràcies a Guillem Campreciós, un informàtic que fa uns quants anys que va decidir de canviar Sant Feliu de Llobregat per Ansovell, un petit poblet de l’Alt Urgell on viuen menys persones que en un sol bloc de pisos de la ciutat. Deixava enrere la feina de programador i al davant se li presentava un canvi de xip laboral: després d’un primer període dissenyant webs des del Pirineu, amb la crisi es van acabar els encàrrecs i es va decidir a obrir, amb la seva companya, una granja de pollastres ecològics. ‘Em vaig entossudir a viure allà, on érem feliços i hi teníem el fill que anava a l’escola. L’única manera de quedar-nos a la muntanya era apuntar-nos a iniciatives de turisme o d’agricultura i ramaderia.’
És així com va néixer Ecogall, una granja de cria de pollastres ecològics venuts per internet. ‘Ens són molt útils, la web i l’ús intensiu de les xarxes socials: la zona on vivim és molt aïllada i despoblada i si no mantinguéssim un contacte amb la gent de ciutat, no podríem tirar endavant el negoci.’ Tot i que Campreciós està encantat de la vida ‘més natural, tranquil·la i lliure’ d’Ansovell, recorda que tampoc no és tan bucòlica com alguns podrien pensar. Per exemple, ha de resoldre la qüestió de la distribució, concentrada sobretot a l’àrea metropolitana barcelonina, que és on s’aplega la majoria de la clientela: parades de mercat, restaurants, cooperatives de consum, particulars… I, a la granja mateix, ha hagut d’espavilar-se, entre més coses, per solucionar els atacs de fauna salvatge als seus corrals.
|