El cotxe connectat

Cuinant amb el mòbil.

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVEls millors reculls de receptes per cuinar amb el mòbil, en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Cuinant amb el mòbil: els millors reculls de receptes.

Feia uns quants dies que parlàvem de temes massa tècnics i de coses estranyes com les adreces IP, els DNS, el DHCP i més paraulotes que fem servir gairebé cada dia. Així que he pensat que hauríem de descansar-ne… i res millor que parlar de cuina. Perquè, sincerament, quantes vegades heu hagut de recórrer a les bones receptes que hi ha a internet per sortir d’un problema? O bé sou dels qui mai us heu atrevit a posar-vos un davantal i entrar a l’espai desconegut de la cuina?He intentat, doncs, de fer una recerca de llocs senzills on tothom, i m’hi incloc, pugui fer les receptes que s’hi proposen.

Cuinar és fàcil

El primer que compleix totes les condicions és Cuinar és fàcil, amb receptes de coses que podem fer cada dia i ajudats per vídeos a YouTube de com es fan. I et dóna una recepta de magdalenes (no de cupcakes!) força senzilla. També tenen un apartat especial per a menjar de tupper per a menús diaris o setmanals. El meu gust es queda una mica curt a l’apartat dels consells, però força interessant el de la manera de congelar verdura.

Llegeix la resta d’aquest article …

El cotxe connectat.

La setmana passada es va fer a Barcelona el veterà Saló de l’Automòbil, on les principals marques del sector van mostrar les últimes novetats. Unes novetats que cada vegada tenen menys a veure amb la carrosseria i més a veure amb la tecnologia: des de cotxes que abandonen els combustibles fòssils en benefici dels models elèctrics i híbrids fins a sistemes de navegació i ordinadors de bord cada vegada més complexos, que han permès d’evolucionar fins els vehicles sense conductor provats actualment per Google i alguns fabricants. Però el gran canvi de paradigma de la indústria de l’automòbil, sembla, pot venir per l’anomenat cotxe connectat. Ho creu fermament Roger Giralt, responsable de Connected Car a Seat, on des de fa una dècada treballen per connectar cada vegada més dispositius al cotxe. ‘A la primera època, aquesta connexió se centrava en l’entreteniment, com fer trucades telefòniques i escoltar la teva música via Bluetooth. Ara s’ha evolucionat una mica més amb la possibilitat de connectar els smartphones al cotxe i projectar, de manera segura i sense generar distraccions, els continguts del telèfon a la pantalla del navegador.’ La tercera etapa, actual, és la de la centraleta telemàtica integrada dins el cotxe, amb una SIM pròpia: ‘Amb una centraleta telemàtica a dins, el cotxe ja està del tot connectat i si me’n vaig, el meu mòbil hi continua connectat igualment. Em dóna l’opció de tenir accés al cotxe en qualsevol moment, amb una relació bidireccional entre usuari i entorn del vehicle.’ ‘És un canvi molt gran per als fabricants, el cotxe connectat, perquè ara ja tenim contacte constant i personal amb el client constantment, més enllà del seu pas pel taller i el concessionari.’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *