Cases intel·ligents i personalitzades.

Domòtica: quan la tecnologia gestiona la casa.

Aquesta setmana, a l’Internauta de Vilaweb i ElPuntAvuiTVCases més llestes, en versió vídeoàudio i/o text

Teniu un recull de tots els articles a pensalla.cat

Joan Jofra
Tots els diumenges a les 15h a ElPuntAvuiTV

Domòtica: quan la tecnologia gestiona la casa.

Vivim envoltats d’ones i de camps electromagnètics produïts pels milions de senyals wi-fi i dispositius. La finalitat sempre és la mateixa: la comunicació. Comunicació entre dues persones o més o comunicació entre dos aparells. Avui parlaré d’això últim. Què diu el mòbil a les persianes de casa? O als llums, la calefacció, l’alarma i un llarg etcètera. Avui parlaré de domòtica, especialment per a millorar la gestió energètica, la seguretat i la nostra qualitat de vida.

Un sistema domòtic recull informació de sensors o d’entrades de dades, les processa i, depenent dels valors i les normes d’actuació, emet ordres.

La xarxa de control domòtic s’integra amb la xarxa d’energia elèctrica, la de telefonia, la de televisió i la xarxa d’internet. La domòtica no és sols encendre els llums o apujar les persianes. De fet, posar un motor a una persiana no és domòtica. El més important és gestionar la informació, per exemple, de consum elèctric per a saber els nostres hàbits de consum i poder aprofitar les tarifes horàries de baix cost. La domòtica és seguretat quan la dediquem a controlar les intrusions a casa, però també és seguretat quan tenim sistemes de supervisió i alarma d’incendi, de fuites de gas, inundacions d’aigua o glaçades, problemes amb el subministrament elèctric que pot fer malbé el menjar de la nevera o el congelador. La domòtica millora l’accessibilitat i permet que persones amb discapacitats tinguin facilitats per a gestionar els aparells de casa o bé tenir serveis de teleassistència.

Llegeix la resta d’aquest article …

Cases intel·ligents i personalitzades.

La digitalització ha revolucionat molts camps, de la música a la telefonia, passant pel cinema i els automòbils. I també les cases i edificis on vivim. D’una banda, a través de l’anomenada domòtica, el conjunt de sistemes capaços d’automatitzar un habitatge i aportar serveis de gestió energètica, seguretat, benestar, comunicació… I, d’una altra banda, amb la integració de la tecnologia en el disseny i la fabricació intel·ligent d’espais tancats. Uns espais, val a dir, on cada vegada són més presents els aparells i objectes connectats, la internet de les coses. NOEM (de ‘No Emissions’) és una original proposta d’habitatge modular de l’empresa barcelonina ThinkCO2, especialitzada en la construcció ràpida de cases de fusta ecològiques, pre-fabricades i personalitzades, en què la tecnologia té un pes molt important tant en el procés de construcció com en les prestacions d’eficiència, confort i estalvi energètic posteriors. A través d’un sistema constructiu basat en l’ús de materials naturals (fusta del Pirineu, llana d’ovella, linòleum, pintures i vernissos no emissius) i d’una tecnologia avançada creen ‘cases passives’ amb les mínimes emissions de CO2 i el màxim estalvi energètic, a més de reduir les ones electromagnètiques a l’interior de l’habitatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *